Veronica Aderö, Kostvägen
Blogg om mat och livet. Inspiration, kostrådgivning,föreläsningar, kurser...

En enkel sallad och en supergod butiks-tillverkad bearnaise är tillbehör till kött som jag aldrig kommer tröttna på!

Har börjat äta mer fisk och skaldjur (min kropp vill ha det och jag lyssnar) men en god köttbit är alltid en god köttbit.

Läs hela inlägget »

Jag gör smoothie till Eric varje morgon med bas av mandelmjölk och sen mango, hallon och blåbär.

Började med att använda denna organiska mandelmjölk men eftersom den är dyr, så bytte jag till Garant ekologiska mandelmjölk och tänkte att det inte var någon skillnad.
”Den här smoothien smakar likadant som hur du brukar lukta under dina armar” var den omedelbara kommentaren utan att han ens visste att jag bytt sort.
Oklart om det var deodorant eller svett, haha, men han vägrade dricka.
Bara att byta tillbaka alltså. En nyttig god frukost är guld värd i vår lilla familj!

Läs hela inlägget »

Vissa dagar är jag superpigg och energisk. Orkar hur mycket som helst. Andra dagar är jag komplett utmattad. Förstår inte hur andra människor orkar allt...
Saknar min restorative yoga. Gymet där jag har gymkort är nu 4 mil från där jag bor så jag måste lösa det på annat vis vilket jag inte hunnit/orkat.
Jag gör saker som ska tillsätta energi. Är utomhus mycket. I naturen. Äter mestadels bra och gröna smoothies är måsten varje dag. Sen försöker jag göra roliga saker. När jag orkar.
Och allt med coronan är ju fortfarande surrealistiskt och vissa dagar känner jag bara -väck mig.
Sen övar jag varje dag på att vara snäll mot dig själv.
Övar du också på det?
Om du är din egen bäste vän (vilket du väl är?), skulle du be den vännen lyssna till sin kropp eller pressa sig själv hårdare om den är trött? Skulle du säga ”bit ihop” om den var ledsen?
Nej. Vi är generellt sett alldeles för hårda mot oss själva och det behöver vi jobba på.
En dag i taget.

Läs hela inlägget »

Hade problem med att ladda bilder plötsligt men här var bilden som hörde till inlägget nedan.

Läs hela inlägget »

Jag försöker att hålla veckorna ganska mejeri-fria också gör jag istället undantag på helgen med yoghurt eller ost eller vad det nu kan vara.


När jag blev 44-45 år så ändrades nämligen vad som fungerar att äta för mig om jag vill hålla vikten och må bra. Tyvärr.
Om jag förut gick upp i vikt av att se en kolhydrat på vykort (typ...) så är det nu feta mejerier som gör detta, oavsett uteslutande av kolhydrater.
Kaffe med vispgrädde är no more...

Kokosghurt tycker jag kan ta lite tid att ”vänja” sig vid, så om du vill ställa om, blanda gärna 50/50 med vanlig rysk/turkisk yoghurt och ”trappa ner” sen.

Jag kör oftast med Garant naturell men idag är det ju fredag...:)

Läs hela inlägget »

Det är sådan enorm skillnad nu mot i januari.
När jag grät varenda gång på tåget till och från jobbet eller i bilen till och från skolan. Däremellan fick jag bita ihop för Erics skull.
Allt var ett kaos och jag kunde inte i min vildaste fantasi se hur jag skulle orka med allt praktiskt.
Och nu är jag här. Solen skiner och jag kan åka båt till jobbet.

Vet att ni är flera läsare som är/har varit i liknande och vill rekommendera
Mikael Larsen.
Han har webinar i olika ämnen och har även skrivit böcker.
Läste en text i veckan av honom som var mycket igenkänning i:

Text Mikael Larsen:
...
Alla förhållanden har sina årstidsväxlingar, sina perioder av emotionell lågkonjunktur, då vi missförstår och kommunicerar förbi varandra. Som en del av livet genomgår vi även personliga förändringar: vi blir äldre, liksom våra föräldrar och barn. Det som en gång var viktigt för oss har nu lagts i kulisserna och nya intressen fångar vår uppmärksamhet. Landskapet ser helt enkelt inte ut som förr!
I våra nära förhållanden behöver vi få känna lugnet, en skön upplevelse av hemkomst tillsammans med någon, känna oss vackra och fantastiska när en partner tittar på oss med förundrande ögon (ja, ibland måste det få ske). Att få vara oss själva i sällskap med just den där kvinnan eller mannen.
Jag läser era mail, kommentarer, lyssnar till klienters berättelser och mina egna tidigare erfarenheter, där vi ständigt invaderas av frågetecken kring vår egen person och förhållandet. Istället för känslan av att ha kommit hem, har vi förlorat oss själva på vägen. Förälskelse, attraktion och rädsla för att bli övergivna, känna oss utbytbara och misslyckade, gör att vi klamrar oss fast. Den här gången vill vi att det ska fungera!

Det finns en djup känsla inom oss som vi till varje pris vill undvika; den som säger: ”titta! Än en gång har du ställt till det! Du kan inte ha ett normalt förhållande!”
Dessa självanklagelser! Vi använder psykologiska modeller som vapen mot vårt jag – t.ex. ”det är mitt ambivalenta anknytningsmönster som sänker mig! Om det inte var för…”

Men tänk om det i en hel del fall (fler än vi kanske kan föreställa), handlar om att den vi är i relation med, har ett mobilt, halt och otryggskapande beteende som gör oss ambivalenta i vårt sätt att relatera?

Känn på tanken att det inte alltid måste handla om vår uppväxt, separationsbagage och eventuella trauman, utan om kvinnan eller mannen som du har vid din sida (och ändå inte), som för sig på ett sådant sätt genom livet, att det aldrig kan bli rätt?
I en hel del fall, kan vi skapa oss en betydligt mindre otrygghet och t.o.m. styrka genom att vistas i en helt annan relationsmiljö, där den emotionella syresättningen är oändligt mycket rikare.

Vi människor har enorma resurser till självläkning – så länge som vi exponerar oss för hälsosamma sällskap, vistas i naturen och samlar på andra skönhetsintryck, och på djupet inser att vi överlever hjärtesorg.

Anknytningsmodellen är en psykologisks karta, inte själva terrängen. Klamra dig inte för hårt fast vid för teorierna, utan se dem som resurser på vägen, inte själva vägen.

Vi förändrar oss själva genom var vi vistas.
...

Läs hela inlägget »

Steka pannkakor är typ det tråkigaste jag vet så tur att jag inte har flera barn att steka till... :)

På onsdag är det uflykt med matsäck med skolan för Eric, han har fått önska själv vad han ville ha med och som tur var önskade han bra saker så jag kan tillgodose önskemålen:
Pannkakor med sylt (glutenfritt och sockerfri sylt)
Köttbullar (jag gjorde en rejäl sats med köttbullar så jag har i frysen, så himla smidigt)
Jordgubbar
Loka bubbelvatten med hallonsmak

Läs hela inlägget »

Ibland blir det konflikt. Vill alltid köpa svenskt kött och allra helst fläskkött.

Men hittar jag ett bacon utan nitrit som är ekologiskt- ja då blir det Danskt...

Läs hela inlägget »

Träning som blir av är bra träning!

Om du jobbar hemma eller om det är helg-hoppa i träningskläderna direkt på morgonen!

Sen, om du är som jag och börjar vela om det inte är skönare i soffan eller göra nåt annat, så är du redan ombytt och att byta om direkt från träningskläder till vanliga kläder utan träning däremellan är helt enkelt inte ett existerande alternativ :).

Läs hela inlägget »

Lunchpromenad runt sjön och sen en omelett vid hemmakontorets skrivbord. Så ser denna helt vanliga maj-måndag ut för mig.

Hur har ni det? Hur går motionen i corona-tider?

Jag har alltid varit väldigt dålig på att utnyttja gymkort maj-oktober för då tänker jag att jag ”tränar ute”. Ibland tänker jag det bara. Nu gör jag det. Måste för att må bra.
Ångrar det aldrig efteråt.
Ha en fin måndag!

Läs hela inlägget »

Nyheter & Information

Kostvägen finns också på Facebook (Kostvägen) och Instagram (kostvagenveronica)!

Kontakt: info@kostvagen.se

Roligt att du hittat till min blogg!

Jag är Cert.Kostrådgivare inom lågkolhydratkost LCHF/Paleo och erbjuder förutom bloggen olika former av kostrådgivning, kurser och föreläsningar.

Jag tycker om god mat med naturliga råvaror, men vill också gärna ha enkla lösningar i matlagningen som inte tar för lång tid eftersom vardagen ofta kan kännas stressig. 

Jag bor med 6-åring,  katter (2 bengaler) i Hammarby Sjöstad i södra Stockholm.

Jag har ätit lågkolhydratkost i 11 år och har tack vare detta gått ner nästan 25 kg i vikt och uppnått ökad hälsa på olika sätt.
Jag är jätteglad för alla era mejl och kommentarer och försöker besvara dem alla.

Kontakta Veronica:

info@kostvagen.se


Laddar innehåll...
Middag. Sallad toppad med kycklinglårfilé och fetaost. Och massa god olivolja. Ha en skön kväll!
Om jag har hemmagjord Salma-lax-bowl som favorit när jag jobbar hemma så är detta en favorit på kontoret. Hemköp. Varmrökt lax, avokado och lyx-skagenröra...👌🏻😋
Alltså. Sitta ute på båten och åka till och från jobbet! ❤️ Världens finaste stad - Stockholm i mitt hjärta! ❤️

Tips på bra länkar:

Statcounter