Glutenfri äppelpaj utan vitt socker

Denna paj har jag testat och modifierat 3 gånger nu och den går hem hos alla. Den innehåller minimalt med socker och är glutenfri.
Äppelpaj

150 gram smör
2 dl mandelmjöl
3 dl glutenfria havregryn
1/2 dl rörsocker


8 skalade äpplen
3 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2-3 msk honung


Blanda ihop smuldegen.
Skala och skär äpplen i tunna skivor och blanda med kanel/kardemumma och honung i en smord pajform.

Ha i ugnen på 175 grader ca 40 minuter. Håll koll på färgen.

Servera med rårörd vaniljsås:
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1 tsk vaniljpulver
1-2 msk sötning (inte nödvändigt)


Vispa grädden nästan köar och vispa sedan ner resten.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Irre » Håll ut för din rätt! :  ”Hej! Du har skrivit jättebra! . Nästa är väl att han ska ha rätt på om ledamöter..”

  • Gunilla » Övertygelse!:  ”Jag som har jobbat på covidavdelning, har inte vaccinerat mej. Tycker att detta..”

  • Lena » Håll ut för din rätt! :  ”Jättebra skrivet, på en alldeles lämplig nivå och med utmärkta argument. Tack fö..”

  • Eva Hazard » Håll ut för din rätt! :  ”Bra! Helt hemskt galet överallt nuförtiden ”

  • Catarina » Håll ut för din rätt! :  ”Så bra skrivet! Håller helt med dig. Detta håller på att gå helt överstyr.”

  • anna-lena valler » Håll ut för din rätt! :  ”Heja dig”

  • Lena » Övertygelse!:  ”Jag har inte vaccinerat mig eftersom jag misstänker att det är stor risk för mig..”

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln