Glutenfri äppelpaj utan vitt socker

Denna paj har jag testat och modifierat 3 gånger nu och den går hem hos alla. Den innehåller minimalt med socker och är glutenfri.
Äppelpaj

150 gram smör
2 dl mandelmjöl
3 dl glutenfria havregryn
1/2 dl rörsocker


8 skalade äpplen
3 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2-3 msk honung


Blanda ihop smuldegen.
Skala och skär äpplen i tunna skivor och blanda med kanel/kardemumma och honung i en smord pajform.

Ha i ugnen på 175 grader ca 40 minuter. Håll koll på färgen.

Servera med rårörd vaniljsås:
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1 tsk vaniljpulver
1-2 msk sötning (inte nödvändigt)


Vispa grädden nästan köar och vispa sedan ner resten.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln