”När allt blir som vanligt igen”

”När det blir som vanligt igen”, blablabla…
Som robotar rabblar människor omkring mig att det kommer vaccination och att ”detta är snart över”. Jag förstår inte och jag har några frågor. Och några teorier som vi får se…:


Fråga 1: Det finns ännu INGEN forskning på att vaccinet skulle skydda dig från att vara smittbärare, så hur kan detta vara ”över” med ett vaccin när man håller den tanken?
Fråga 2: Debatten om vilka som ska vaccineras och i vilken ordning:
Enligt dagens offentliga statistik som alla kan se är 69,5 % av de som avlidit MED Covid 19 (alltså inte samma som avlidit AV Covid 19…) över 80 år gamla med underliggande sjukdomar. 52% av de som fått IVA-vård är över 60 år och en stor majoritet män. När det andra mantrat förutom ”när det blir som vanligt” rabblats så är det mantrat att man ”inte ska belasta sjukvården ”som rabblas.
Så om vi nu säger (med den kunskapen som finns om vaccinet just nu) att vi vaccinerar alla över 80 år först (som vill) och alla (kanske ta männen först…) över 60 år sen. Vad borde hända (förutsatt att vaccinet fungerar som utlovat)? Jo, att mycket färre gamla dör MED Covid 19 (utan dör av något annat vid ungefär samma tidpunkt…) och att mycket färre belastar den sedan åratal ansträngda sjukvården, och därmed kvarstår ett virus som cirkulerar ”som vanligt” med en extremt låg dödlighet och då är pandemin över? Eller? Och vilka ”bestämmer det”… ?
Varför ska alla som inte är riskgrupp vaccinera sig? I efterskott? Av rädsla för att vara en av dem som tillhör ”oturs-gruppen”? Den gruppen kommer finnas bland de som får vaccination också och som kommer få svåra biverkningar där…
Fråga 3: Hur förväntas en vaccinerad person bete sig/få bete sig sen?
Jag läste igår ny forskning på att man troligen har antikroppar på minst 8 månader efter genomgången covid-infektion. Vad som gäller för vaccinet vet ingen men de egna antikropparna klarar troligen virus-mutationer mycket bättre än vaccinations-antikropparna.
Jag med antikroppar och eget uppbyggt skydd får ju inga speciella ”förmåner” utan ska följa samma rekommendationer som alla andra nu och vem bestämmer när ”det är lugnt” eller ”som vanligt”?


Här kommer min teori. Som vi snart vet är rätt eller fel. Det kommer ”bli lugnt” i mars-maj någon gång här i Stockholm. P g a egen flockimmunitet av genomgången Covid och den från vaccin (hoppas jag) och att vi får ett varmare väder som viruset gillar mindre. Vad som händer i övriga världen får vi se, och vi får se vad media rapporterar och hur. Vissa länder får ju vaccin före andra och jag ska med intresse FÖRSÖKA ta del av vad som händer i de länder som får vaccin senare. När jag säger ”bli lugnt” så menar jag att positiva provsvar går ner och dödligheten kraftigt minskar samt att människor inte behöver sjukvård för Covid. Men därifrån till att det ”ska bli som vanligt” tror jag inte kommer hända.


USA:s president får inte ha Twitter längre. Demokratin i USA var/är under attack. Vi är typ mer nära något slags ”Handmaids Tale” än ”det normala” där vi ändå lever i illusionen att saker ska bli ”som vanligt igen”. Och att våra politiker kommer lösa detta åt oss och bara vi tar en spruta ska allt bli bra. Eller två. Eller ännu fler för fler virus kommer att komma.
Jag påminner igen, ” en dag ska vi alla dö alla andra dagar ska vi leva”. ALLA andra dagar ska vi alltså leva...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena » Övertygelse!:  ”Jag har inte vaccinerat mig eftersom jag misstänker att det är stor risk för mig..”

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln