Jag har ändrat mig!!!

Jag har ändrat mig. Jag har ändrat uppfattning. Jag tänkte bakvänt.
DU kan också ändra dig. Du behöver inte hålla fast vid något du trodde igår. Det är kanske, kanske fel...
Jorden var inte platt. Kvinnor var inte häxor som skulle avrättas. Neurosidyn till gravida kvinnor var inte ofarligt. Det var inte ofarligt att röka. Det var inte bra att äta 6-8 brödskivor om dagen... 

Jag har också rabblat "vi måste hålla ut". Vi "måste hålla i". Precis i början av pandemin hade jag den uppfattningen jag har nu, men sen tog rädslan över.
Mitt absoluta lågvattenmärke var när jag ifrågasatte en kompis som gick till gymmet. Vad hon skulle dit att göra. Då var jag på botten av att inte tänka själv... 

Jag har till och med tyckt att en "pandemilag" var en bra idé. Så det "inte blir så hattigt med restriktionerna". Alltså en lag som styr alla medborgares liv tyckte jag var bra nyss... 
Det tycker jag inte längre. Sätt t ex den lagen i handen på Jimmie Åkesson efter nästa val så får vi se hur den kan användas... 

Det är mycket färre fall av Covid -19 på IVA nu än i våras. Ändå går vi mot extremt starka restriktioner och till och med en lag som begränsar vår frihet. Och vi nickar och håller med bara. Vi måste "hålla ut". Politiker vet bäst. Och läkemedelsbolag som utvecklar vaccin. Låt dem styra oss med fast hand...

Vad vill jag då? Jo jag vill vara en fri människa med mänskliga rättigheter som lever i en demokrati. Självklart ska vi försöka minska smittspridning genom att hålla extra avstånd, handhygien osv. Men människor dör. Alltid och varje dag. Men NÄR ska 99 % av människorna minska sin frihet och sänka länders ekonomi för dessa relativt "få" människor? (varje liv som tar slut för tidigt är självklart en tragedi, oavsett orsak). 
Hur många dör av alkoholskador per år? Är alla beredda att avstå alkohol för att spara dessa liv och allt lidande? Varför gör vi inte det?

Alla som dör av rökning. Vi borde förbjuda ciggaretter? Och om vi inte förbjuder så borde vi offentligt skamma dem som besöker sjukvården? De BELASTAR ju sjukvården och VET att rökning är farligt. De får SKYLLA SIG SJÄLVA.
Men nej, det är de som kramar en kompis eller träffar en äldre släktning som vi nu ifrågasätter för att de KANSKE bidrar till smittspridning. 

Hur många av de mellan 80-90+ år tror DU ändå hade avlidit i år utan Covid -19? Hur mycket ska offras? Och hur länge ska vi leva med konsekvenserna?
 

Etiketter: vakna

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Irre » Håll ut för din rätt! :  ”Hej! Du har skrivit jättebra! . Nästa är väl att han ska ha rätt på om ledamöter..”

  • Gunilla » Övertygelse!:  ”Jag som har jobbat på covidavdelning, har inte vaccinerat mej. Tycker att detta..”

  • Lena » Håll ut för din rätt! :  ”Jättebra skrivet, på en alldeles lämplig nivå och med utmärkta argument. Tack fö..”

  • Eva Hazard » Håll ut för din rätt! :  ”Bra! Helt hemskt galet överallt nuförtiden ”

  • Catarina » Håll ut för din rätt! :  ”Så bra skrivet! Håller helt med dig. Detta håller på att gå helt överstyr.”

  • anna-lena valler » Håll ut för din rätt! :  ”Heja dig”

  • Lena » Övertygelse!:  ”Jag har inte vaccinerat mig eftersom jag misstänker att det är stor risk för mig..”

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln