Barn och mat

Nu när jag lagar mat åt en vuxen och ett barn haf det blivit ofantliga mängder köttbullar... Ork och lust har trytit och jag har varierat mellan hemgjorda köttbullar, kalkonköttbullar och mamma scan.

Jag lovar, jag gjorde ”alla rätt” med maten när Eric var liten :). Inget socker. Inga halvfabrikat. Mycket kryddor. Gick jättebra tills han var drygt 2 år. Då ändrades hans preferenser och han blev kräsen. Broccoli kräks han nästan av. Köttbullar och falukorv är stora favoriter. Jipoie liksom...

Det är inte jättekul när man bara är två och den ena gör en min som om man ställer fram något som katten släpat in när man kommer med en nyhet. Men jag lovar att kämpa. Inte varje dag. Men vill att han ska få upp ögonen för varierade smaker igen. Och vill äta ”rolig” mat.

Idag gjorde jag en röd curry med kycklingfärs och kokosgrädde. Trots inledande protester åt han, även om purjolöken var väldigt läskig tydligen... :)
Jag tyckte det var supergott! Blomkålsris från Garant i botten.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln