Samma kläder- 7 år senare !

För många är det en självklarhet. De har en storlek liksom. ”Jag är en storlek 38”. Punkt.

För mig och många andra har det aldrig varit så. Vi vet liksom inte vilken storlek vi har nästa år. För våra kroppar beter sig lite svajigt.
Och vi själva beter oss kanske också lite svajigt-beroende på. Och då blir vi också välkommet ”byte” att kommenteras. För folk ser. Att man gått upp i vikt kommenteras oftast bakom ryggen. ”Oj, vad har hänt...?”
Ja, vad har hänt ? I mitt fall är jag 40 plus och har fått ett barn, det är ungefär det som hänt. Min kropp beter sig inte som när jag började med LCHF för 10 år sedan. Jag måste skruva och anpassa. I alla fall om jag vill behålla samma storlek.

Apråpå kommentera andras kroppar och vikt:
För ett par år sedan var jag med i LifeGene , en befolkningsstudie på lång sätt där de på massa sätt tog prover, gav ut frågor och mätte en kors och tvärs. På ett av tillfällena säger sköterskan ”ditt höftmått är lite väl brett”. (Jag väger 8 kg under BMI-gräns för övervikt då). Jag har tänkt mycket på det. För mycket hade jag haft komplex för i mina dagar, men höftmåttet var inte en av de sakerna... INNAN hon sa så. Försökte släta över med ”men det kan ju vara bra när man föder barn” men oj vad försent det var... Skadan var skedd och jag är alltså från då en ”bredhöftad” människa med FÖR breda höfter.
Varför sa hon så? Vad skulle jag göra åt saken?
Jag satte inte min fot på Lifegene igen.
Idag firar jag att jag kan ha samma kläder som för 7 år sen! Och jag får väl vara bredhöftad, det går bra ändå!
Och till alla som känner för att säga ”välmenande kommentarer” om andras kroppar- tänk ett varv extra!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln