Mos

Älskar grönsakssmos!

Vanligast, som de flesta känner till vid det här laget, är blomkålsmos. Men jag vill även slå ett slag för vitkålsmoset som är mer neutralt i smaken och därför passar flera smaker.

Jag brukar variera med att ha i lagrad ost men igår blev det ett vanligt neutralt mos till en torsk som gratinerades med gräddig sås, bacon och toppat med ost.

Vitkålsmos
Recept 4 personer
1 litet vitkålshuvud eller 1/2 stort
50 g smör
1 msk färskost
1/2 dl grädde
Salt/vitpeppar

Skär vitkålen i bitar och koka ca 12 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa ihop allt med mixerstav.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Godaste laxbowlen!:  ”ser mumsigt ut”

  • Annika » Min nya diet...:  ”Tack för svar! Körde LCHF i 6 månader och gick bara ner 4 kilo (för några år sed..”

  • Helena » Deppigt!:  ”Alltså,en del karlar..de kan man leva utan! Vilket du också kommer göra,väldigt ..”

  • Anita B » Corona, bunkring och egoism:  ”Jag bunkrar ingenting. Tvärtom har jag under en tid ätit upp från frysen som sna..”

  • Gunilla » Corona, bunkring och egoism:  ”Vi har fått avboka en resa till Cran Canaria pga akut sjukdom. Nu känns det änd..”

  • Kajsa » Grön smoothie:  ”Googla på Food pharmacy och kebnekaisesmoothie. Den brukar vi göra. Har även haf..”

  • Annika » Min nya diet...:  ”Hej! Har just börjat med ALP (12-veckors kurs via Facebook) och jag känner redan..”

  • Ida » Ofiltrerad trötthet :  ”❤”

  • Helena » Ofiltrerad trötthet :  ” Gjort något liknande,och en dag,,är känslan inte lika svår! Kram!”

  • Anneli » Ofiltrerad trötthet :  ”Kan tänka mig den tröttheten. Mycket som du har fått bearbeta i tankarna. Och so..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln