Mos

Älskar grönsakssmos!

Vanligast, som de flesta känner till vid det här laget, är blomkålsmos. Men jag vill även slå ett slag för vitkålsmoset som är mer neutralt i smaken och därför passar flera smaker.

Jag brukar variera med att ha i lagrad ost men igår blev det ett vanligt neutralt mos till en torsk som gratinerades med gräddig sås, bacon och toppat med ost.

Vitkålsmos
Recept 4 personer
1 litet vitkålshuvud eller 1/2 stort
50 g smör
1 msk färskost
1/2 dl grädde
Salt/vitpeppar

Skär vitkålen i bitar och koka ca 12 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa ihop allt med mixerstav.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Irre » Håll ut för din rätt! :  ”Hej! Du har skrivit jättebra! . Nästa är väl att han ska ha rätt på om ledamöter..”

  • Gunilla » Övertygelse!:  ”Jag som har jobbat på covidavdelning, har inte vaccinerat mej. Tycker att detta..”

  • Lena » Håll ut för din rätt! :  ”Jättebra skrivet, på en alldeles lämplig nivå och med utmärkta argument. Tack fö..”

  • Eva Hazard » Håll ut för din rätt! :  ”Bra! Helt hemskt galet överallt nuförtiden ”

  • Catarina » Håll ut för din rätt! :  ”Så bra skrivet! Håller helt med dig. Detta håller på att gå helt överstyr.”

  • anna-lena valler » Håll ut för din rätt! :  ”Heja dig”

  • Lena » Övertygelse!:  ”Jag har inte vaccinerat mig eftersom jag misstänker att det är stor risk för mig..”

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln