Mos

Älskar grönsakssmos!

Vanligast, som de flesta känner till vid det här laget, är blomkålsmos. Men jag vill även slå ett slag för vitkålsmoset som är mer neutralt i smaken och därför passar flera smaker.

Jag brukar variera med att ha i lagrad ost men igår blev det ett vanligt neutralt mos till en torsk som gratinerades med gräddig sås, bacon och toppat med ost.

Vitkålsmos
Recept 4 personer
1 litet vitkålshuvud eller 1/2 stort
50 g smör
1 msk färskost
1/2 dl grädde
Salt/vitpeppar

Skär vitkålen i bitar och koka ca 12 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa ihop allt med mixerstav.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

  • Berit Malmström » Livets lärdomar :  ”Jag förstår ditt tänk, började inte ta vaccin mot säsongsinfluensa förrän jag fy..”

  • Tea » Jag är trögfattad...?:  ”Bra skrivet! Litar på mitt immunförsvar. Hade rödahund 1980, tog därför aldrig v..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln