Lyxigt januari-tips

Kring Nyår är ju oxfilén extra billig och jag brukar passa på att köpa extra så vi kan lyxa lite i januari-februari.

En lunch på stan kostar 90-150 kr i Stockholms innerstad och då tänker jag att oxfilé i matlåda blir både bättre och billigare.

Här är recept på en GRYM grönpepparsås!

Grönpepparsås
Recept 4 personer

2 finhackade scharlottenlökar
1 msk mortlad geönpeppar
2 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
Salt/svartpeppar
1 dl färakost (Arla eller Philadelpiaost, för redning)

Finhacka lök och fräs i smör (1-2 msk). Tillsätt de krossade pepparkornen och blanda.
Tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop. Avsluta med färskosten. Låt såsen sjuda 5-10 minuter.

Servera med kött och en god sallad!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln