Snabb och god chiliaioli

Chiliplantorna har gett bra med frukt i år.

En chili-aioli är ju hur gott som helst till grillat och skaldjur och denna gör du snabbt som blixten.

Chiliaioli
1 helt ägg
1 1/2 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 msk citronsaft
1/2 liten skivad chilifrukt (eller flakes)
1 stor vitlöksklyfta
1 msk creme fraiche

Häll alla ingredienser utom creme fraiche i en mixerskål. Kör ner mixerstaven i botten och mixa. Smaka av med salt och vitpeppar och vänd i en matsked creme fraiche när aiolin är färdig.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln