Svar från Leos Lekland

Jag fick ett svar från Leos Leklands marknadsavdelning som var ett standardsvar som inte besvarade någon av mina frågor.
Därför skickade jag ytterligare ett mejl:

"Hej Niclas!

Tack för svar. Tråkigt dock med ett standardsvar som inte besvarar mina frågor i mejlet och som jag kan tycka visar på ett ointresse för barns hälsa, något ni säger er värna om eftersom "när vi läser undersökningar förstår vi att även forskare ser massor av fördelar med barn i rörelse..".
Det vore väldigt bra om ni läste undersökningar och forskning om barn och socker när ni tar fram ert utbud som riktas så tydligt till barn. Och om ni klargjorde vilket ansvar ni faktiskt har.

Här är ett utdrag från Livsmedelsverkets hemsida:

"WHO rekommenderar att intaget av fria sockerarter är mindre än 10 procent av energiintaget. Fria sockerarter (free sugars) definieras som tillsatt socker och socker som naturligt finns i honung, sockerlag , fruktjuice och fruktjuicekoncentrat.
WHO har också gjort ett tillägg i sin rekommendation att intaget av fria sockerarter gärna kan vara under 5 procent av energin för att minska risken för karies ytterligare. Att äta mindre än 5 procent av energin från socker, vilket motsvarar ungefär 25 gram, eller ännu mindre är helt i linje med rekommendationen i NNR 2012 och Livsmedelsverkets råd..." 


Om ett barn äter utbudet som är på ett av era barnkalas (ETT kalas!) dvs popcorn, pannkakor, saft, glassbomb och sen en gigantisk godispåse efteråt så har barnen fyllt sin sockerkvot för en lång tid framöver.
Vill ni bidra till detta och varför ?

Att säga att man kan få "skivad frukt till pannkakorna" gör ju knappast någon avgörande skillnad. Denna frukt som du skriver om i mejlet har jag för övrigt aldrig sett på t ex Leos Lekland i Arninge.

Ja, ni har växt fort. Och de onyttigheter ni serverar har vuxit med er. Kanske beror det på brist på kunskap. Kanske o-intresse. Förhoppningsvis beror det inte på att ni struntar i barns hälsa.

Valet är ju ert. Om ni vill ta till er kunskap och fakta. Eller om ni bara vill fortsätta sälja enorma mängder socker till barn utan att känna ansvar för det.

Kanske tänker du att jag är en "gnällig förälder" ? För information så finns det tusentals som jag. Som ALDRIG skulle boka ett kalas hos er och som tackat nej till att komma på kalas hos er, bara för att vi inte vill ge våra barn denna sockerchock.

Mitt mejl till er delades bland annat på min blogg, Instagram och Facebook. Jag har fått massor med respons av föräldrar som delar samma uppfattning. Det uppmärksammades även på en av Sveriges största hälsobloggar, https://www.dietdoctor.com/se/skarpning-leos-lekland.

Att avfärda med ett standardiserat mejl-svar som försvarar ert utbud och att ni " inom en nära framtid förhoppningsvis kunna erbjuda fler bättre alternativ till pommes samt alternativ till godis och snacks" är ju ett hån mot alla tusentals som undviker er.
Vad menas med "förhoppningsvis" ? Vad skulle kunna vara hindren ?

Som jag skrev i mitt första mejl. Ni kommer inte förlora EN enda kund på att ta ett stort omtag i ert utbud. Men ni kommer kunna vinna massor.

Ser fram emot att höra om ert fortsatta arbete. Om ni vill ha hjälp med att ta fram alternativ och bra produkter, hör gärna av er!

Hälsningar

Bild lånad från https://www.dietdoctor.com/se/
Etiketter: socker barn lekland

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

  • Berit Malmström » Livets lärdomar :  ”Jag förstår ditt tänk, började inte ta vaccin mot säsongsinfluensa förrän jag fy..”

  • Tea » Jag är trögfattad...?:  ”Bra skrivet! Litar på mitt immunförsvar. Hade rödahund 1980, tog därför aldrig v..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln