Du kan inte träna bort en dålig kosthållning!

Jag vet att det var längesen här på bloggen men jag har haft mycket. Ber om ursäkt, men med heltidsjobb och småbarn så räcker tiden inte till allt alltid.
 
Men nu är jag lite upprörd. För jag är då väldigt, sjukt, innerligt trött på kopplingen kost/träning som ”alla” gör och som hörs hela tiden. Ni vet:
”jag tar en bulle nu men jag springer bort den ikväll”
”hon kan ju äta lite chips för hon tränar så mycket”
”barn springer ju så mycket så då gör det inget med läsk och kakor ibland

 
Det tråkiga är att även många personliga tränare verkar ha denna attityd. Se Biggest Loser eller kanske den främsta förespråkaren ”skit i alla dieter och träna istället”-Paolo Roberto.
 
Jag fattar ärligt talat inte ens vad det har för koppling.
Träning är EN sak. Kost är EN sak. Det som kanske, eventuellt fungerar ibland, det är att man kan motionera sig till en lägre vikt och därmed ”kompensera” en dålig kost. Dock har det visat i forskning att denna metod är jobbig, svår och dålig i längden. För man måste träna så väldigt mycket för att få lite resultat.
 
Om vilda apor äter sopor på en hotellanläggning, tänker folk då att de ”motionerar bort det”?  Eller skyltarna på Zoo om att ”absolut inte mata djuren, fel kost gör dem sjuka”, är det så att lejonen och vargen kan jogga sig bort ifrån om människor tappat för många kex-choklad ner i inhägnaden?

Nej, så tänker vi inte. För DÅ plötsligt förstår vi att fel kost gör djuren sjuka. Att elefanten ska dricka vatten och inte coca-cola är solklart för de flesta. Men när det gäller oss människor, ja då kan vi tydligen SPRINGA bort från eländet… Eller…?

Etiketter: diverse kost träning

Kommentera gärna:

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Helena » Trygghet!:  ”Gillar den också, min yngsta är konfirmerad där, Midnattsmässa under påsktid. Ha..”

  • Helena » 6 månader sedan otrohet:  ”Hej Veronica Har följt dig av och till under många år. Tack för all inspiration ..”

  • Johannes » Ett liv i kaos - bakom bilderna:  ”Vilket sjukt sätt.. Har du märkt dessa tendenser tidigare? Det är så otroligt em..”

  • Anonym » Ett liv i kaos - bakom bilderna:  ”Men hjälp! Stackars dig! Denna man är ju empatistörd eller gränsar till psykopat..”

  • Lena » 6 månader sedan otrohet:  ”Jag har inte varit med om något som är i närheten av det du gjort. Men jag tror ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln