Påsk!

Nu är det påsk! Och denna helgen är en sann och tuff utmaning för alla sockerkänsliga/sockerberoende!

När jag varit helt sockerfri 1 1/2 år så kom påsken (året före var jag i Spanien). Och hela kontoret svänmade över av godis! Jag åt inget. Men det luktade till och med godis och jag kände att det var jobbigt och jag blev på dåligt humör. För jag älskar godis! Jag kan hoppa över läsk och fikabröd alla dagar, men godis är jobbigt.

Och nu svänmar det över igen. I lunchrummet, i konferensrummet. I mataffärer och i vanliga butiker. Påsken är en helg när sockerkonsumtionen i Sverige är helt galen. Det är helgen när många dieter spricker, och många får måste "starta om" efter påsk. Det är helgen när många barn får ont i magen och där många vuxna konsumerar mycket mer godis än planerat.

Jag ser fram emot den dag, som kommer att komma, när sockerberoende blir fullt erkänt. När vi inte delar ut gigantiska påskägg med socker och tillsatser till våra kunder och barn.
Jag håller fast-godis ska köpas i livsmedelsaffärer. Det ska inte säljas i skolor och delas ut på kontor. Det ska inte finnas i barns miljöer som lekland och tivolin. "Mys" ska inte handla om socker...

Påskägg? Såklart! I år fyller jag Erics med nya bilar, bok, torkad frukt och kritor.

  • Ingrid » Mitt viktigaste inlägg någonsin ?:  ”Fint och ömsint skrivet. Livet är ingenting vi kan ta för givet.”

  • Eva » Mini-weekend på Smedens BBQ, Ramnäs:  ”Schenströmska är superfint, varit där på bröllop för några år sedan :). Vi fick ..”

  • Ingrid » En favorit!:  ”Testat, och det är mumsigt gott och lätt att göra. ”

  • kristina » En favorit!:  ”Ska testas, ser väldigt gott ut.”

  • kristina » Gott tillbehör :  ”Det är härligt med lite egenodlat, jag kan rekommendera dej att prova Portlak, e..”

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”