En vecka kvar...

Tiden flyger fram! Om en vecka börjar min "lilla bebis" på dagis. Någon annan ska ta hand om honom på dagarna och någon annan ska styra över vad han äter...

Jag vet att förskolan han ska börja på har egen kock, och jag har hört att de har bra mat. Men bra mat jämfört med vad tänker jag? Sodhexos skolmat eller vad jämför man med?
Jag har ju inte gett Eric bröd annat än i minimal mängd (förutom glutenfria knäcket och bovetekexen. Mjukt bröd vet han knappt vad det är ).
Jag har inte riktigt bestämt vilken "strategi" jag ska ha med maten på förskolan. Jag vill ju helst inte att de skapar ett smörgås/pasta-barn av min low-carb-kille... Och jag vill ju helst inte att han ska behöva äta margarin på mackan (håller tummarna för bregott!!!!).

Jag vet vänner och kollegor som försökt påverka maten i förskolan när de varit missnöjda och det resulterar i många fall i långvariga krig som jag är osäker på hur långt jag vill driva...

Har någon av er därute positiva erfarenheter av att försöka påverka maten på förskolan? De negativa har jag hört tillräckligt av. Allt från att man måste ha möten med politiker till att förskolan kallar in representanter från Livsmedelsverket om man försöker ändra riktlinjer kring t ex margarin/smör...

Etiketter: barn barnmat

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Mitt viktigaste inlägg någonsin ?:  ”Fint och ömsint skrivet. Livet är ingenting vi kan ta för givet.”

  • Eva » Mini-weekend på Smedens BBQ, Ramnäs:  ”Schenströmska är superfint, varit där på bröllop för några år sedan :). Vi fick ..”

  • Ingrid » En favorit!:  ”Testat, och det är mumsigt gott och lätt att göra. ”

  • kristina » En favorit!:  ”Ska testas, ser väldigt gott ut.”

  • kristina » Gott tillbehör :  ”Det är härligt med lite egenodlat, jag kan rekommendera dej att prova Portlak, e..”

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln