Ost och ägg...

Stooooooooort tack för era kommentarer i förra inlägget! Nu minns jag ju att jag inte är ensam! :)

Jag har ätit LCHF-kost i snart 6 år nu. Jag har lärt känna mig själv, jag har lärt känna många klienter, och alla tål olika mycket kolhydrater. MEN om man vill viktminska kan man inte sväva ut (om man inte har en himla tur med sin kropp). Man måste vara strikt och noggrann tills man är på banan helt. Och när är man på banan helt?

Jag hade inte ätit godis på 4 år. Från att ha älskat smågodis tyckte jag (på riktigt, inte för att verka "präktig") att det luktade äckligt i affären. Men sen tänkte jag i alla fall plötsligt prova lite här och var. Kanske "bara någon choklad" eller "bara någon lakrits". Detta var när jag ammade. När jag var så sjukt trött att jag knappt visste vad jag hette. Det slutade med att jag älskade allt smågodis, igen... Vilket jag ju VET händer. Men ändå...

När jag ska tillbaka på banan och i den vanliga kosthållningen efter någon sådan här godis-vecka/godis-dagar så kör jag med "ost och ägg-principen".

Den går ut på att om jag blir hungrig och sugen mellan måltiderna (och det blir jag när jag ätit godis, jag hamnar direkt i sug-fällan!) så får jag äta ägg eller ost. Stekt ägg. Kokt ägg med majonnäs. Ostskiva. Ostskiva med smör. En bit brie-ost. En baby-bel-ost. Det finns inga restriktioner om mängd, så länge jag äter ägg och ost. Det fungerar för mig för då vet jag att jag kommer att vara mätt hela tiden, men att det värsta suget kommer botas. Efter ett par dagar är det borta, mer eller mindre, och då minskar jag automatisk mängden ost och ägg mellan målen och (förhoppningsvis) kan då viktminskningen komma igång.

Nu är jag dessutom anmäld till Springcross, 5 km terränglopp om en dryg månad, och jag har inte alls kommit igång med löpningen enligt plan... På det igen bara...

Ostbröd, ost och ägg i en fin kombination!

Etiketter: ost bröd vikt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln