Ost och ägg...

Stooooooooort tack för era kommentarer i förra inlägget! Nu minns jag ju att jag inte är ensam! :)

Jag har ätit LCHF-kost i snart 6 år nu. Jag har lärt känna mig själv, jag har lärt känna många klienter, och alla tål olika mycket kolhydrater. MEN om man vill viktminska kan man inte sväva ut (om man inte har en himla tur med sin kropp). Man måste vara strikt och noggrann tills man är på banan helt. Och när är man på banan helt?

Jag hade inte ätit godis på 4 år. Från att ha älskat smågodis tyckte jag (på riktigt, inte för att verka "präktig") att det luktade äckligt i affären. Men sen tänkte jag i alla fall plötsligt prova lite här och var. Kanske "bara någon choklad" eller "bara någon lakrits". Detta var när jag ammade. När jag var så sjukt trött att jag knappt visste vad jag hette. Det slutade med att jag älskade allt smågodis, igen... Vilket jag ju VET händer. Men ändå...

När jag ska tillbaka på banan och i den vanliga kosthållningen efter någon sådan här godis-vecka/godis-dagar så kör jag med "ost och ägg-principen".

Den går ut på att om jag blir hungrig och sugen mellan måltiderna (och det blir jag när jag ätit godis, jag hamnar direkt i sug-fällan!) så får jag äta ägg eller ost. Stekt ägg. Kokt ägg med majonnäs. Ostskiva. Ostskiva med smör. En bit brie-ost. En baby-bel-ost. Det finns inga restriktioner om mängd, så länge jag äter ägg och ost. Det fungerar för mig för då vet jag att jag kommer att vara mätt hela tiden, men att det värsta suget kommer botas. Efter ett par dagar är det borta, mer eller mindre, och då minskar jag automatisk mängden ost och ägg mellan målen och (förhoppningsvis) kan då viktminskningen komma igång.

Nu är jag dessutom anmäld till Springcross, 5 km terränglopp om en dryg månad, och jag har inte alls kommit igång med löpningen enligt plan... På det igen bara...

Ostbröd, ost och ägg i en fin kombination!

Etiketter: ost bröd vikt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln