Nyttiga muffins

Ja, jag ska ju inte äta några muffins alls eftersom jag är tänkt att trimma mig själv, men såklart provsmakade jag och tyckte det blev supergott! Och ett PERFEKT mellanmål för Eric som dessutom inte kladdar!

Synd bara att han själv inte riktigt verkade förstå hur perfekt det var utan föredrog att äta ostbitar, men han får öva lite, är ju inte van vid sånt med brödkonstistens för dessa var faktiskt jättegoda, jag lovar! :)

För: diabetiker, barn, glutenintoleranta, smala personer som är nöjda med sin vikt utan sockerberoende och många andra.
Inte för: Sockerkänsliga eller om du vill tappa i vikt.

Äppelmuffins
Recept 8 stycken

2 ägg
2 msk sötströ (kan uteslutas)
2 mosade bananer
1 msk smält smör

1,5 dl mandelmjöl
4 msk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma (kan uteslutas)
1 krm salt
1 äpple grovrivet

Vispa ägg och ev sötströ poröst. Tillsätt bananen som du mosat med gaffel.
Rör ihop alla torra ingredienser och vänd sedan ihop dem. Avsluta med att röra ner äppelbitarna.
Klicka ut i muffinsformar av silikon och ha i ugnen ca 20 minuter på 200 grader.

Funkar bra att frysa och värm gärna lite vid servering.

EDIT 2015-01-10: Jag ändrade lite i receptet och rev äpplet och lade till smör. Jättesaftigt och gott! 7-åringen gillade dem, och hon är en riktig fika-tjej som är van vid socker så det är ett bra betyg! :)
 

Etiketter: bröd barnmat

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln