Vitkålsgratäng

Passar till allt! 

Jag hyvlar skivor av osten och toppar med, enklare så. Och jag har hittat en ny favoritost... Boxholms chiliost! Kan man ha till allt. Lite sting.
Eric äter den i kuber till frukost med skinka/korv och någon frukt/grönsak. Ger lite extra drag i gratängen. Också perfekt till omeletten.

Vitkålsgratäng
Recept 4 personer

1/2 stort vitkålshuvud
1/2 gul lök finhackad
2 hackade vitlöksklyftor
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
Ca 10 skivor god ost att toppa med
Salt och peppar


Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt salt och peppar. Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter.
Häll över vitkålsblandningen i en ugnsfast form och toppa med osten. Gratinera i ca 20-25 minuter, tills gratängen fått fin färg och kålen är mjuk. 

Etiketter: tillbehör vitkål

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Annika » Min nya diet...:  ”Tack för svar! Körde LCHF i 6 månader och gick bara ner 4 kilo (för några år sed..”

  • Helena » Deppigt!:  ”Alltså,en del karlar..de kan man leva utan! Vilket du också kommer göra,väldigt ..”

  • Anita B » Corona, bunkring och egoism:  ”Jag bunkrar ingenting. Tvärtom har jag under en tid ätit upp från frysen som sna..”

  • Gunilla » Corona, bunkring och egoism:  ”Vi har fått avboka en resa till Cran Canaria pga akut sjukdom. Nu känns det änd..”

  • Kajsa » Grön smoothie:  ”Googla på Food pharmacy och kebnekaisesmoothie. Den brukar vi göra. Har även haf..”

  • Annika » Min nya diet...:  ”Hej! Har just börjat med ALP (12-veckors kurs via Facebook) och jag känner redan..”

  • Ida » Ofiltrerad trötthet :  ”❤”

  • Helena » Ofiltrerad trötthet :  ” Gjort något liknande,och en dag,,är känslan inte lika svår! Kram!”

  • Anneli » Ofiltrerad trötthet :  ”Kan tänka mig den tröttheten. Mycket som du har fått bearbeta i tankarna. Och so..”

  • Eva » På plats !:  ”Mysigt det låter!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln