Vitkålsgratäng

Passar till allt! 

Jag hyvlar skivor av osten och toppar med, enklare så. Och jag har hittat en ny favoritost... Boxholms chiliost! Kan man ha till allt. Lite sting.
Eric äter den i kuber till frukost med skinka/korv och någon frukt/grönsak. Ger lite extra drag i gratängen. Också perfekt till omeletten.

Vitkålsgratäng
Recept 4 personer

1/2 stort vitkålshuvud
1/2 gul lök finhackad
2 hackade vitlöksklyftor
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
Ca 10 skivor god ost att toppa med
Salt och peppar


Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt salt och peppar. Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter.
Häll över vitkålsblandningen i en ugnsfast form och toppa med osten. Gratinera i ca 20-25 minuter, tills gratängen fått fin färg och kålen är mjuk. 

Etiketter: tillbehör vitkål

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln