Vitkålsgratäng

Passar till allt! 

Jag hyvlar skivor av osten och toppar med, enklare så. Och jag har hittat en ny favoritost... Boxholms chiliost! Kan man ha till allt. Lite sting.
Eric äter den i kuber till frukost med skinka/korv och någon frukt/grönsak. Ger lite extra drag i gratängen. Också perfekt till omeletten.

Vitkålsgratäng
Recept 4 personer

1/2 stort vitkålshuvud
1/2 gul lök finhackad
2 hackade vitlöksklyftor
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
Ca 10 skivor god ost att toppa med
Salt och peppar


Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt salt och peppar. Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter.
Häll över vitkålsblandningen i en ugnsfast form och toppa med osten. Gratinera i ca 20-25 minuter, tills gratängen fått fin färg och kålen är mjuk. 

Etiketter: tillbehör vitkål

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Enkel frukost:  ”Tänk om man hade fått smaskens-tallrik när man var barn istället för rostis med ..”

  • Sonja Andersson » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Kan jag använda något annat än mandelmjöl? Tycker verkligen inte om det.”

  • Sofie Broström » Uppföljning godis lekland:  ”Bravo!! Bra jobbat! ”

  • Eva » Spring, spring... :  ”Gilla på den!!”

  • ingrid » Nu är jag väldigt arg...:  ”Skuld och skam hindrar alltför många att våga träda fram när de utsätts för grov..”

  • Jenny » Dessa jävla kanelbullar!:  ”Så bra skrivet!!! Jag brukar köra med den jämförelsen om alkoholen... när någon ..”

  • åse » LCHF-frallor:  ”Omnomnom! Kram på dig! ”

  • Eva » På paradisön! Bilder:  ”Minns när jag var på 3 dygns dyktur till Similan islands. All mat lagades ombord..”

  • ingrid » I Malaysia !:  ”Fina bilder på vacker natur kombinerat med lite reseanteckningar från Er resa lå..”

  • Eva » I Malaysia !:  ”Grattis till uppgraderingen! Tror det har hänt mig en gång och vi förstod rätt s..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln