Nyårsmeny LCHF

Ni kanske har eran Nyårsmeny färdig men här kommer annars min meny om ni vill ha lite inspiration. Jag ändrar alltid lite och gör en egen variant men här är det som jag kommer ha som grundrecept i min matlagning. Allt LCHF såklart!:

Förrätt:
Räksoppa. Serveras tillsammans med parmesanchips. Parmesanchips: Riv små högar av parmesanost på grova sidan rivjärnet och ha i ugnen på 200 grader ca 5 minuter. Låt torka på hushållspapper.

Varmrätt: Dubbelmarinerad oxfilé, rättikagratäng och örtagårdssås. Sockret i oxfiléreceptet byts mot honung, sötning eller utesluts helt. Jag väljer honung. Är så liten mängd på så mycket kött. 

Efterrätt: Denna går ju inte under strikt LCHF men det är ju Nyår... Vill man vara superstrikt rekommenderar jag en ostbricka. Chokladfondant från duktiga Jill kan inte bli fel! :)

Som snacks bjuds på Parmachips och champagne. 
Champagne är MUMS och har ALLTID ingått i MIN LCHF-kost!!! :)

Etiketter: diverse kost fest nyår

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Mitt viktigaste inlägg någonsin ?:  ”Fint och ömsint skrivet. Livet är ingenting vi kan ta för givet.”

  • Eva » Mini-weekend på Smedens BBQ, Ramnäs:  ”Schenströmska är superfint, varit där på bröllop för några år sedan :). Vi fick ..”

  • Ingrid » En favorit!:  ”Testat, och det är mumsigt gott och lätt att göra. ”

  • kristina » En favorit!:  ”Ska testas, ser väldigt gott ut.”

  • kristina » Gott tillbehör :  ”Det är härligt med lite egenodlat, jag kan rekommendera dej att prova Portlak, e..”

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln