Bovetemjöl är grejen!

God fortsättning till Er!
Här blev det julmat bara på Julafton, sen är det dags att gå vidare tycker jag...

Jag har ju gjort olika typer av pannkakor förut och jag tycker att alla blir goda men de har inte alltid imponerat på t ex sambo och barn. Igår provade jag göra dem på bovetemjöl. Bovetemjöl är inget sädesslag utan en ört, och det har goda egenskaper för magen. Det är bovetemjöl jag också gör välling av så det fanns hemma. Det är inget bra alternativ för oss som inte tål kolhydrater bra eftersom det innehåller en hel del, men jag tycker det är superbra glutenfritt alternativ för barn och smala människor. (alltså smala på riktigt och inte smala tjockisar som jag själv tillhör kategorin :) )

Detta uppskattades, smakade "typ som vanliga pannkakor" och jag serverade varma hallon och vispad grädde till. 

Receptet räckte till 3 personer

Bovetepannkakor

1 1/2 dl Bovetemjöl
1 1/2 dl grädde och 1 1/2 del vatten (eller mjölk, men hade ingen)
3  ägg
1 nypa salt
1 tsk vaniljpulver
Smör för stekning

Etiketter: pannkaka

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Mitt viktigaste inlägg någonsin ?:  ”Fint och ömsint skrivet. Livet är ingenting vi kan ta för givet.”

  • Eva » Mini-weekend på Smedens BBQ, Ramnäs:  ”Schenströmska är superfint, varit där på bröllop för några år sedan :). Vi fick ..”

  • Ingrid » En favorit!:  ”Testat, och det är mumsigt gott och lätt att göra. ”

  • kristina » En favorit!:  ”Ska testas, ser väldigt gott ut.”

  • kristina » Gott tillbehör :  ”Det är härligt med lite egenodlat, jag kan rekommendera dej att prova Portlak, e..”

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln