I skinkjungeln...

Nu i juletider är ju skinka mer aktuellt än någonsin. Jakten på den perfekta julskinkan. Enligt mig så bara MÅSTE den vara svensk!!!! Köpa danskt fläskkött är nej, nej, nej... 
Inte säkert att de svenska grisarna lever ett halleluja-liv, långtifrån så, men de danska grisarna har det förjäkligt... Trångt och plågsamt och stress och antibiotika, fy 17!
Har full förståelse att människor blir vegetarianer när man ser hur de har det... :(

Sen finns ju andra aspekter på skinkan. VAD innehåller den? Vanligtvis en massa skit, tyvärr. Och nästan alltid socker... Jag brukar handla över disk, på min Ica finns EN sockerfri skinka. Man skulle aldrig känna någon smakskillnad så man känner ju liksom inte sockret.
Så jag blirverkligen så extra sur på att man tillsätter socker i kött!!! Helt vansinnigt...

Eric gillar skinka och jag tycker att skinka och någon frukt är ett bra mellanmål till en 1-åring. Men inte vilken skinka som helst... Kolla innehållsförteckningen och ursprungsland.
"Brödernas" innehåller minimalt med tillsatser, lite salt och inget tillsatt socker-wow för en skinka... Den mildrökta varianten är därför favorit här just nu.
Vet ni andra sorter som är bra? Eller kanske ska man säga "mindre dåliga..."

 

Etiketter: produkter jul skinka

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Mitt viktigaste inlägg någonsin ?:  ”Fint och ömsint skrivet. Livet är ingenting vi kan ta för givet.”

  • Eva » Mini-weekend på Smedens BBQ, Ramnäs:  ”Schenströmska är superfint, varit där på bröllop för några år sedan :). Vi fick ..”

  • Ingrid » En favorit!:  ”Testat, och det är mumsigt gott och lätt att göra. ”

  • kristina » En favorit!:  ”Ska testas, ser väldigt gott ut.”

  • kristina » Gott tillbehör :  ”Det är härligt med lite egenodlat, jag kan rekommendera dej att prova Portlak, e..”

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln