Sol, jul och mat

I november har det varit ca 3 timmar sol i Stockholm!!! TRE timmar??!?!?! Det har känts riktigt tungt och segt tycker jag, som att man varit instängd i någon grå sörja...
MEN nu börjar december och nu tänder vi en jäkla massa ljus och snart vänder det! 

Jag tajmar EN av soltimmarna!!! :)

Nu börjar också det som, rent matmässigt, är en av årets svåraste månader om man äter socker och mjölfritt. 
Julmaten är inget problem, men december är ju så mycket mer än julmat...
Det är glögg, lussebullar, chokladaskar, mera bakning, mera julgodis och det handlar mycket om att UNNA sig... Man löser det sen i januari om det blivit för mycket. Men det är inte så himla lätt!

Jag har själv slarvat lite på sistone. Och det går INTE för mig!!! Spelar ingen roll att jag har kunskap. För när min hjärna får socker spelar det ingen roll. Då ställer jag om. "Bara idag" "Det gör ingenting" "I morgon äter jag inte choklad" "Något LITET måste man unna sig ibland" "Jag är trött, blir piggare av det här".
Så tänker min hjärna också när den vill ha socker. Så det är bara att avstå. Typ ALLT... Jag vet vad som funkar för mig, vilken choklad som inte orsakar mer sug, vilket LCHF-godis som funkar osv.
Men ibland försöker jag lura mig själv. Att jag t ex kan äta choklad som inte är mörk. Att jag ändå bara kommer ta en bit till kaffet. Det fungerar INTE... Och jag VET det egentligen. Men sockerhjärnan tar över.
Så jag går in i socker-avhållsamhet nu. Strikt är det som gäller. Hela december. Ischoklad LCHF funkar för mig, men jag ska inte börja med den nu utan efter Lucia.

Jag bloggar då och då nu för tiden, som ni säkert märker. Följ mig (Kostvagen) gärna på Instagram för fler bilder och uppdateringar.

Och, TREVLIG ADVENT, mina kära bästa bloggläsare! Njut av ljusen...

Etiketter: socker jul

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Mitt viktigaste inlägg någonsin ?:  ”Fint och ömsint skrivet. Livet är ingenting vi kan ta för givet.”

  • Eva » Mini-weekend på Smedens BBQ, Ramnäs:  ”Schenströmska är superfint, varit där på bröllop för några år sedan :). Vi fick ..”

  • Ingrid » En favorit!:  ”Testat, och det är mumsigt gott och lätt att göra. ”

  • kristina » En favorit!:  ”Ska testas, ser väldigt gott ut.”

  • kristina » Gott tillbehör :  ”Det är härligt med lite egenodlat, jag kan rekommendera dej att prova Portlak, e..”

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln