Snabbt utan krångel

Här är en snabb maträtt som är god. Ibland lyxar jag lite extra med skirat smör till. Eller panerar torsken i mandelmjöl (och ägg).

Men enklast är att bara steka torsk. Krydda med salt och peppar. Och göra blixtsnabb remouladsås.

Majonnäs (halva satsen ca 4 portioner sås)
1 helt ägg
2 dl rapsolja
Salt/vitpeppar
1 tsk dijonsenap
Ev 1-2 msk ekologisk citronsaft
2-3 msk bostongurka (eller vanlig gurka om du inte vill ha några kolhydrater. Krydda då lite extra).


Häll allt utom bostongurka i mixerbägare och mixa. Inget duttande med oljan-bara att mixa ihop. Suveränt! :)

Etiketter: fisk

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Mitt viktigaste inlägg någonsin ?:  ”Fint och ömsint skrivet. Livet är ingenting vi kan ta för givet.”

  • Eva » Mini-weekend på Smedens BBQ, Ramnäs:  ”Schenströmska är superfint, varit där på bröllop för några år sedan :). Vi fick ..”

  • Ingrid » En favorit!:  ”Testat, och det är mumsigt gott och lätt att göra. ”

  • kristina » En favorit!:  ”Ska testas, ser väldigt gott ut.”

  • kristina » Gott tillbehör :  ”Det är härligt med lite egenodlat, jag kan rekommendera dej att prova Portlak, e..”

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln