Dagsmeny för en 10-månaders

Enligt önskemål och frågor, en typisk matdag för Eric. 
Om det nu finns typiska dagar för barn... VIssa dagar kastar han mat på golvet. Andra äter han jättemycket. Vissa dagar en flaska "välling" extra. Och ofta byter jag faktiskt plats på lunchen och mellanmålet, alltså mellanmål med frukt före lunchen. Beror vad jag själv gör på dagen också. Men detta är en ungefärlig standard-dag. Ska tillägga att Eric är ganska lång och stor, 78 cm och 10,6 kg. Se mer HÄR::

Frukost: 07-30-08.30. (en flaska hemgjord välling har då intagits på natten vid 5-tiden. Vi ska sluta med det. När jag orkar...)
1/3-dels avokado i bitar
Några småbitar äpple
Äggröra på ca 1 ägg kryddat med lite peppar. Ibland med några bananbitar i och smaksatt med vaniljpulver.

"Välling": 10.00-11.00.
Ca 2-4 dl. Görs på vatten, bovetemjöl och havremjölk. 

Lunch: 12.30-13.30: Lax, broccoli. Ca 1/2 laxfilé.

Mellanmål: 14.30-16.00: 1/2 banan eller 1/2 avokado och kanske några bitar äpple, päron eller plommon. Päron är en favorit.

Middag: 18.00-19.00: Köttbullar 2-3 stycken, gräddsås och broccoli. Några bitar potatis. 

Nattning 20.30: Välling, ca 2-4 dl.

Välling görs på 5 dl vatten, 5 msk bovetemjöl, 5 dl havremjölk. 
Vispa ihop vatten och mjöl och koka upp. Häll i mjölken och smaksätt om du vill med lite vaniljpulver och/eller lite kanel. Jag förvarar i glasflaskor i kylen och brukar göra ca 2 liter åt gången. Håller ca 4 dagar i kylen men går åt innan dess... ;)

I nödfall: Burkmat ekologisk från Hipp. Inget med pasta utan de med ris och potatis.
Fruktsmoothies från Hipp eller Ellas Kitchen. 

Etiketter: barn barnmat

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Mitt viktigaste inlägg någonsin ?:  ”Fint och ömsint skrivet. Livet är ingenting vi kan ta för givet.”

  • Eva » Mini-weekend på Smedens BBQ, Ramnäs:  ”Schenströmska är superfint, varit där på bröllop för några år sedan :). Vi fick ..”

  • Ingrid » En favorit!:  ”Testat, och det är mumsigt gott och lätt att göra. ”

  • kristina » En favorit!:  ”Ska testas, ser väldigt gott ut.”

  • kristina » Gott tillbehör :  ”Det är härligt med lite egenodlat, jag kan rekommendera dej att prova Portlak, e..”

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln