Mer bebismat...

Ni som inte är intresserade av bebismat, hoppa över inlägget... ;)

Eric har hittills gillat allt jag provat på honom, utom mina grötförsök... Om det är riktigt gott säger han "Mmmmmmmmmmm" och slår i bordet. Jag försöker att inte krångla. Att mixa ner våran mat innan jag saltat och kanske med lite extra kokta grönsaker. Har också märkt att han tittar väldigt mycket på vår mat och vill prova, och varför laga flera rätter om man inte måste...? Ägg testar jag på honom, mosat med smör eller äggröra-han verkar föredra äggröran :) Ägg innehåller alla näringsämnen kroppen behöver, utom C-vitamin, så jag vill gärna ha en ägg-gillare :)
Kryddor provar jag allt möjligt så han ska vänja sig att mat smakar. Jag testar även lök och vitlök och allt verkar hittills funka för hans mage, skönt!

Här kommer lite inspiration:

Köttfärsröra med sjögräsnudlar och morötter: (detta är vår mat...). Jag blandar köttfärs med vitlök, lök, tomatpuré och kryddar med timjan, peppar (och salt, men tar bort till Eric innan dess). Tillsätter sjögräsnudlarna och låter det sjuda tillsammans ca 10 minuter. Erics mat mixades med lite extra kokta morötter.

Min frukost, fetaostbiff och äggröra. Erics frukost, äggröra. Han fick även fetaostbiffen till middag. En liten bit biff (inklusive alla kryddor) mixat med mycket blomkål, lite rapsolja, en klick smör.

Också kokt ägg med smör. Medelhårt och mosa med gaffel. Han verkar föredra äggulan och silar ibland äggvite-bitarna :)

Nedan är kyckling stekt med mycket curry och grillkrydda. Med avokadocreme och tomat. Erics variant, kycklingen som oss mixat med mycket avokado och 1 tsk creme fraiche.

Och torsk med zuccini-spaghetti. Görs av frysta torskblock i ugnen med basilika/parmesan-cremefraiche (finns färdig). Eric fick samma kört i stavmixer. Vi saltar efteråt. Och tillsätter lite olja/smör vid mixningen. Mer vatten om det blir för tjockt.

Etiketter: barnmat

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln