LCHF till, och med, bebis...

Dagarna hemma med Eric är som en heldag med stationer med cirkelträning. Därför måste man ut varje dag, annars blir man tokig... :)

Det är en kvart i babysitter 1, 10 ,minuter i babygymet, 10 minuter i stolen vid bordet, amma, 15 minuter i knäet, 10 minuter i babysitter 2, 10 minuter i sängen osv, osv... På eftermiddagarna har han typ tröttnat på allt och då gäller bärselen. Och att vara med och laga mat i bärselen är en höjdare.

Eric är positiv till den mesta maten jag gett hittills, förutom mandel & kokosgröten. Fattar inte varför för jag tycker den är god, nötig och lite söt. Idag testade jag i alla fall att göra bovete-gröt. Kommer serveras i morgon bitti med lite fruktpuré på toppen, vi får se om det går hem... Själv tyckte jag inte att det smakade någonting... Är inte gröt ganska meningslöst egentligen? Jag tillsatte lite vaniljpulver och kardemumma för att få lite smak
Bovete är i alla fall glutenfritt och ett bra alternativ att göra gröt på om man inte är kolhydratkänslig men vill slippa gluten.

Rätter han gillar: Ärtpuré med fisk (lax och torsk i tärningar) mixat med färska örter och osaltat smör. Morotspuré mixat med färska örter och smör. 

Har provat lite små bitar också. Gurka, äpple, lax... Lite läskigt men bitarna var små och det gick bra...

Bovetegröt

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln