Barn, gluten och energi...

Söndagen tillbringades en heldag med Anna Hallén som föreläste för ett gäng kostrådgivare om Energibarn och kost. Energibarn, ni vet alla de där bokstavskombinationerna som dykt upp. ADHD, ADD, osv, osv.
Dessa barn har alltid funnits men diagnoserna (och barnen?) är nu fler än någonsin. Varför exakt det uppkommer är inte klarlagt men det är för dessa barn (som nästan utan undantag också har magproblem) extra viktigt att vara noga med kosten. Att deras föräldrar har kunskapen. Att skola/förskola får kunskapen. Det är en bit kvar men det händer saker!

"Störningen" handlar om obalans i hjärnans signalsubstanser. För lågt med Dopamin. Ofta för mycket adrenalin. För lite serotonin.
Det finns ett antal sätt att justera med kosten, och ett antal tillskott som är lämpliga för energibarn, och energivuxna. Omega 3 är ett av de viktigaste.

Själv håller jag på och klurar på hur jag ska göra med Eric och detta luriga gluten... Hålla honom helt borta från det, tvinga till mig läkarintyg så att han inte behöver äta det. Eller låta det vara, strunta i att ge det hemma men låta honom äta det på förskola/skola. Och hålla tummarna att det går bra och att han inte får några negativa symtom av det, såsom någon autoimmun sjukdom som t ex reumatism, MS, celiaki, , typ 1-diabetes, giftstruma, autoimmun tyreoidit, crohns, ulcerös kolit...

Jättekul var det i alla fall att träffa kostrådgivar-kollegor och få lite ny kunskap! Eric var halva dagen med pappa och halva dagen med mig på föreläsningen. Så här nöjd var han då dagen var slut :)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Irre » Håll ut för din rätt! :  ”Hej! Du har skrivit jättebra! . Nästa är väl att han ska ha rätt på om ledamöter..”

  • Gunilla » Övertygelse!:  ”Jag som har jobbat på covidavdelning, har inte vaccinerat mej. Tycker att detta..”

  • Lena » Håll ut för din rätt! :  ”Jättebra skrivet, på en alldeles lämplig nivå och med utmärkta argument. Tack fö..”

  • Eva Hazard » Håll ut för din rätt! :  ”Bra! Helt hemskt galet överallt nuförtiden ”

  • Catarina » Håll ut för din rätt! :  ”Så bra skrivet! Håller helt med dig. Detta håller på att gå helt överstyr.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln