Biff stroganoff, graviditet och vikt...

Först och främst, en härlig biff stroganoff! Enkel med få ingredienser men ändå supergott. Passar lika bra vardag som helg.
Denna gång med lite mango chutney till. För sött om man är strikt men sååå gott...

Det här med graviditet, amning och vikt är lurigt och jag förstår verkligen att många har problem med vikten efter en graviditet.

Först är man gravid, kanske med massa krämpor, kanske med illamående som gör det omöjligt att äta bra saker, kanske med ett envist sug efter kolhydrater i olika former. Kanske har man genetiskt lätt att gå upp i vikt som gravid. 20-25 kilo är då inga problem att lägga på sig. Och man får höra att det "försvinner" vid amningen. Det hörde jag också. MYCKET skeptisk var jag, för kilon har aldrig någonsin "försvunnit" för mig på det magiska viset...

Jag gick upp 12 kg. Hade tappat 9 kg en vecka efter Eric var född. Och nu har jag tappat 1 kg till och ligger alltså på + 2 kg mot innan jag blev gravid, vilket jag är nöjd med och de får ta sin tid på sig att försvinna (om de någonsin gör?) men det jag vill säga är att INGET ju har "försvunnit" med amningen... Kunde jag ju ge mig 17 på... Och en himla tur nu att jag kämpade på så gott jag kunde med kosten när jag var gravid så att jag inte gick upp mer än det jag gjorde.

En del har mer tur och kilon rinner av i takt med amningen, men räkna inte iskallt med att vara en av dessa och ha detta som "skäl" att äta ytterligare en chokladkaka som gravid... :)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sussie Rislund » GRATIS kostrådgivning!:  ”Skulle verkligen behöva lite tips med maten. Äter LCHF men behöver tänka mera ke..”

  • Hunden Rut » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Detta verkar lovande! :) Nyligen börjat min lchf-livstil och trodde jag skulle k..”

  • Terese Hammarqvist » GRATIS kostrådgivning!:  ”Ändra kosten! ”

  • Anna i Skåne » Sluta träna!:  ”Jag gillar och mår bra av kombon. Träna och äta lågkolhydratkost! När jag tränar..”

  • Eva » Nyårsloppet!:  ”Heja Heja! Gott Nytt År!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln