Godis till barn

Idag var jag på Ica och hittade detta. "Kanderade popcorn". Vilket skit! Kan det bli mycket värre än detta, bläääääää!

Funderar på hur det kommer bli när Eric blir större. Jag vill ju inte att han ska ha godis och söta drycker utan vill skjuta på det så länge jag bara kan. För jag är övertygad om att han kommer älska sött. Jag gör det. Hans pappa gör det. Och just därför vill jag i möjligaste mån, och så länge som möjligt hålla honom borta från det.
Jag förstår att det inte går. Att han kommer upptäcka både godis och läsk. Och jag anar att vissa inte kommer respektera att jag inte vill att han ska ha det. Och sticka åt honom en kaka eller något godis, även fast jag inte vill.
För hans hälsas skull. Och för att slippa konflikter. Därför vill jag att han ska äta så lite socker som det bara går.
Mitt 6-åriga bonusbarn (världens gulligaste tjej! ) påminner om varför det är bra om man kan begränsa socker till barn:
Hon pratar alltid om efterrätter. Frågar varje gång man är och handlar om hon får det eller det eller det (kakor/godis/glass). Säger att hon "älskar att fika" varje gång man går förbi ett café: Tycker att bär utan socker på är sura. Vill ha juice istället för vatten. Vill äta McDonalds varje dag om hon skulle få. Osv, osv. Och nej, jag är inte "den elaka styvmodern" som aldrig låter henne få något, vi fikar ibland med bulle (för henne) och hon äter lördagsgodis. För hennes föräldrar låter henne göra det, så jag ser ingen poäng med att jag ska förbjuda allt (däremot äter hon i stort sett LCHF här hemma. Hon liberalare med ris och potatis- dock inte pasta eftersom jag vill hålla glutenfritt så långt det går!) Men jag vill inte behöva tjaffsa med mitt eget barn varje gång jag går i en mat-affär. Så jag kommer göra allt för att det inte ska hända.
För om man liksom börjar är det svårt att ändra. Om bonusdottern är van vid sockrad hallonsylt så kommer hon aldrig att tycka att hallon utan socker är gott. Hon gillar inte mörk choklad utan föredrar ljus (för hon vet ju att det finns). Hon tycker inte om LCHF-bak utan socker för hon har ätit bullar, tårtor och wienerbröd och vet att det är godare (sötare = godare).

Hur gör ni med lite äldre barn? Fungerar det att begränsa sockret i denna värld av kalas, fredagsmys, lördagsmys och födelsedagar i förskolan?

Eric i babygymet- har ingen aning om fredagsmys eller lördagsgodis...:)
Etiketter: socker barn

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln