Bästa paj-degen ännu enklare!

Ibland är det bra att vara stressad av en bebis när man lagar mat så man missar ett moment...:

Idag skulle jag göra paj, enligt detta recept på pajdeg.
Dock lät jag först degen vara max en kvart i kylen (medan jag fixade innehållet till pajen) och sen glömde jag förgräddningen. Och det blev hur bra som helst ändå. Så här är den uppdaterade snabbare varianten.

Frasig pajdeg LCHF
Recept 4 personer

3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön skalade
2 msk pofiber
1 ägg
50 g smält smör
1 tsk salt


Blanda allt med en gaffel. Låt stå i kylen ca 15-20 minuter. Tryck ut i en pajform (min är 27 cm, lagom) . Grädda (men fyllningen) ca 20 minuter på 200 grader.

Etiketter: paj

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln