Bästa paj-degen ännu enklare!

Ibland är det bra att vara stressad av en bebis när man lagar mat så man missar ett moment...:

Idag skulle jag göra paj, enligt detta recept på pajdeg.
Dock lät jag först degen vara max en kvart i kylen (medan jag fixade innehållet till pajen) och sen glömde jag förgräddningen. Och det blev hur bra som helst ändå. Så här är den uppdaterade snabbare varianten.

Frasig pajdeg LCHF
Recept 4 personer

3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön skalade
2 msk pofiber
1 ägg
50 g smält smör
1 tsk salt


Blanda allt med en gaffel. Låt stå i kylen ca 15-20 minuter. Tryck ut i en pajform (min är 27 cm, lagom) . Grädda (men fyllningen) ca 20 minuter på 200 grader.

Etiketter: paj

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Annika » Min nya diet...:  ”Tack för svar! Körde LCHF i 6 månader och gick bara ner 4 kilo (för några år sed..”

  • Helena » Deppigt!:  ”Alltså,en del karlar..de kan man leva utan! Vilket du också kommer göra,väldigt ..”

  • Anita B » Corona, bunkring och egoism:  ”Jag bunkrar ingenting. Tvärtom har jag under en tid ätit upp från frysen som sna..”

  • Gunilla » Corona, bunkring och egoism:  ”Vi har fått avboka en resa till Cran Canaria pga akut sjukdom. Nu känns det änd..”

  • Kajsa » Grön smoothie:  ”Googla på Food pharmacy och kebnekaisesmoothie. Den brukar vi göra. Har även haf..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln