Bästa paj-degen ännu enklare!

Ibland är det bra att vara stressad av en bebis när man lagar mat så man missar ett moment...:

Idag skulle jag göra paj, enligt detta recept på pajdeg.
Dock lät jag först degen vara max en kvart i kylen (medan jag fixade innehållet till pajen) och sen glömde jag förgräddningen. Och det blev hur bra som helst ändå. Så här är den uppdaterade snabbare varianten.

Frasig pajdeg LCHF
Recept 4 personer

3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön skalade
2 msk pofiber
1 ägg
50 g smält smör
1 tsk salt


Blanda allt med en gaffel. Låt stå i kylen ca 15-20 minuter. Tryck ut i en pajform (min är 27 cm, lagom) . Grädda (men fyllningen) ca 20 minuter på 200 grader.

Etiketter: paj

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Jag skulle inte okritiskt svälja något som Anti vaxx-förespråkaren Mercola säger..”

  • Nisse Hult » Kvinna under 70...:  ”https://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2021/06/17/report-vaccinated-..”

  • Berit Malmström » Livets lärdomar :  ”Jag förstår ditt tänk, började inte ta vaccin mot säsongsinfluensa förrän jag fy..”

  • Tea » Jag är trögfattad...?:  ”Bra skrivet! Litar på mitt immunförsvar. Hade rödahund 1980, tog därför aldrig v..”

  • Eva » Gör det bara!:  ”Träna med SVT funkade också :). Kanske inte log så mycket bara..........”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln