Bästa paj-degen ännu enklare!

Ibland är det bra att vara stressad av en bebis när man lagar mat så man missar ett moment...:

Idag skulle jag göra paj, enligt detta recept på pajdeg.
Dock lät jag först degen vara max en kvart i kylen (medan jag fixade innehållet till pajen) och sen glömde jag förgräddningen. Och det blev hur bra som helst ändå. Så här är den uppdaterade snabbare varianten.

Frasig pajdeg LCHF
Recept 4 personer

3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön skalade
2 msk pofiber
1 ägg
50 g smält smör
1 tsk salt


Blanda allt med en gaffel. Låt stå i kylen ca 15-20 minuter. Tryck ut i en pajform (min är 27 cm, lagom) . Grädda (men fyllningen) ca 20 minuter på 200 grader.

Etiketter: paj

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln