Bästa paj-degen ännu enklare!

Ibland är det bra att vara stressad av en bebis när man lagar mat så man missar ett moment...:

Idag skulle jag göra paj, enligt detta recept på pajdeg.
Dock lät jag först degen vara max en kvart i kylen (medan jag fixade innehållet till pajen) och sen glömde jag förgräddningen. Och det blev hur bra som helst ändå. Så här är den uppdaterade snabbare varianten.

Frasig pajdeg LCHF
Recept 4 personer

3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön skalade
2 msk pofiber
1 ägg
50 g smält smör
1 tsk salt


Blanda allt med en gaffel. Låt stå i kylen ca 15-20 minuter. Tryck ut i en pajform (min är 27 cm, lagom) . Grädda (men fyllningen) ca 20 minuter på 200 grader.

Etiketter: paj

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Helena » Trygghet!:  ”Gillar den också, min yngsta är konfirmerad där, Midnattsmässa under påsktid. Ha..”

  • Helena » 6 månader sedan otrohet:  ”Hej Veronica Har följt dig av och till under många år. Tack för all inspiration ..”

  • Johannes » Ett liv i kaos - bakom bilderna:  ”Vilket sjukt sätt.. Har du märkt dessa tendenser tidigare? Det är så otroligt em..”

  • Anonym » Ett liv i kaos - bakom bilderna:  ”Men hjälp! Stackars dig! Denna man är ju empatistörd eller gränsar till psykopat..”

  • Lena » 6 månader sedan otrohet:  ”Jag har inte varit med om något som är i närheten av det du gjort. Men jag tror ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln