Inlägg hos Kostrådgivarna och debatt

Klicka på bilden så kommer du till mitt inlägg hos Kostrådgivarna i helgen.

Det var lite lustigt, för när jag var klar med texten så läste jag Mia Skäringers debattinlägg i Aftonbladet som "gillats" kors och tvärs över Facebook.
Och jag gillade också. Den skulle vara ett inlägg i jämställdhetens namn. Och det är inte lätt att åldras och gå upp i vikt i detta utséendefixerade samhälle. Och vi vill hitta den enklaste vägen. På många sätt menar nog jag samma sak som Mia i mitt inlägg. MEN... Det kommer fram att Mia i samband med detta börjat blogga för Proviva. Sockrade juicer. Lätt att vara trött på dieter när ett multinationellt företag (Danone) betalar en slant för det.
Då är det lätt att uttrycka sig lite si och så om t ex LCHF...

Jag gillar Mia, har läst massor som hon har skrivit-hon uttrycker sig fantastiskt bra och känns klok, sund och rolig. Jag gillade hennes Sommarprogram jättemycket. Jag gillar henne i Solsidan.
Men trovärdigheten och respekten för henne nu när hon uttalar sig i denna artikel är tyvärr noll. Inget som Mia säger om bantning och dieter kommer vara värt att läsa/lyssna på förrän hon hon inte får betalt av något stort livsmedelsbolag. Så känner jag.

Vad tycker ni?

EDIT: Mia har nu kommenterat detta vidare i sin blogg, läs HÄR.
Jag tycker inte det är något problem att hon är avlönad bloggare. Problemet är att om man är avlönad av ett livsmedelsföretag så kommer vi aldrig någonsin veta om Mia skrivit denna debattartikel på detta sätt om hon INTE fått betalt av just Proviva. Kanske hade hon gjort det. Kanske inte.
Om jag är sponsrad av något mejeriföretag och säger att grädde är gott så kunde jag ju sagt det ändå. Eller så säger jag det extra ofta för att vara lojal mot den som betalar. Eller så är jag bara mig själv och uttalar mig faktiskt helt o-partiskt.
Problemet och att jag ifrågasätter trovärdigheten är ju bara att man vet inte. Man kan bara tro. Och det är synd.

Etiketter: diverse kost artiklar

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Berit Malmström » Livets lärdomar :  ”Jag förstår ditt tänk, började inte ta vaccin mot säsongsinfluensa förrän jag fy..”

  • Tea » Jag är trögfattad...?:  ”Bra skrivet! Litar på mitt immunförsvar. Hade rödahund 1980, tog därför aldrig v..”

  • Eva » Gör det bara!:  ”Träna med SVT funkade också :). Kanske inte log så mycket bara..........”

  • Lotta » Jag är trögfattad...?:  ”Jag är precis lika trögfattad som du en sjukdom som är så dödlig att jag måste ..”

  • Catarina Sörensen » Jag är trögfattad...?:  ”Tillägg till min förra kommentar: Du är verkligen INTE trögfattad! :-)”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln