Hallon-kladdkaka...

Men det här receptet är ju såååååå bra! Går hur fort som helst, går att variera med den choklad man vill (t ex mint, pistage, apelsin, bara att testa och ta sin favorit).

Denna gång blev det hallonchoklad ( 70 % ) från Marabou.

LCHF Kladdkaka
Recept till ca 12-14 bitar

200 g choklad (jag tog 1 70% och en 86 %)
200 g smör
1 dl Stevia strö eller Sukrin
1 tsk vaniljpulver
4 ägg


Grädde och bär eller glass till servering.

Vispa ägg, vaniljpulver och sockerersättning fluffigt. Smält smöret tillsammans med chokladen (låg värme!). Blanda ihop smetarna. Smörj en form eller klä den i smörpapper. Grädda på 200 grader 6-8 minuter och låt stå kallt. OBS- Ta ut kakan tidigt även fast den inte ser klar ut, den kommer stelna i kylen- jag lovar...

Här med en klick vaniljglass vid servering
Etiketter: efterrätt choklad

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln