Jättegod LCHF Äppelpaj

Som sagt, hann inte ta bilder men detta gör jag om fler gånger! Supergott, enkelt och till och med 6-åringen, som brukar vara superkritisk till alla mina efterrätter som är LCHF, sa att vi måste göra denna fler gånger för den var så god.

Äppelpaj
Recept 6-8 personer

4 äpplen
3 msk kanel
2 tsk vaniljpulver
1 1/2 dl kokosflingor
1 1/2 dl mandelmjöl
100 g smör
(Ev 2 msk sötning, en msk över äpplena och en i smuldegen).



Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och lägg i en smörad ugnsform. Pudra på kanel och vaniljpulver och rör runt. Blanda mandelmjöl, kokosflingor och smör till en smulpaj och strö över. Ha i ugnen på 200 grader ca 25-30 minuter, äpplena ska vara mjuka. Sätt en plåt över om det blir för mycket färg.

Servera pajen ljummen med grädde smaksatt med vaniljpulver eller glass till.

Etiketter: efterrätt

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anna i Skåne » Sluta träna!:  ”Jag gillar och mår bra av kombon. Träna och äta lågkolhydratkost! När jag tränar..”

  • Eva » Nyårsloppet!:  ”Heja Heja! Gott Nytt År!”

  • Eva » Ny tid nu!:  ”Jag trycker på Gilla-knappen .”

  • Eva » Enkel frukost:  ”Tänk om man hade fått smaskens-tallrik när man var barn istället för rostis med ..”

  • Sonja Andersson » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Kan jag använda något annat än mandelmjöl? Tycker verkligen inte om det.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln