Jättegod LCHF Äppelpaj

Som sagt, hann inte ta bilder men detta gör jag om fler gånger! Supergott, enkelt och till och med 6-åringen, som brukar vara superkritisk till alla mina efterrätter som är LCHF, sa att vi måste göra denna fler gånger för den var så god.

Äppelpaj
Recept 6-8 personer

4 äpplen
3 msk kanel
2 tsk vaniljpulver
1 1/2 dl kokosflingor
1 1/2 dl mandelmjöl
100 g smör
(Ev 2 msk sötning, en msk över äpplena och en i smuldegen).



Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och lägg i en smörad ugnsform. Pudra på kanel och vaniljpulver och rör runt. Blanda mandelmjöl, kokosflingor och smör till en smulpaj och strö över. Ha i ugnen på 200 grader ca 25-30 minuter, äpplena ska vara mjuka. Sätt en plåt över om det blir för mycket färg.

Servera pajen ljummen med grädde smaksatt med vaniljpulver eller glass till.

Etiketter: efterrätt

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln