Jättegod LCHF Äppelpaj

Som sagt, hann inte ta bilder men detta gör jag om fler gånger! Supergott, enkelt och till och med 6-åringen, som brukar vara superkritisk till alla mina efterrätter som är LCHF, sa att vi måste göra denna fler gånger för den var så god.

Äppelpaj
Recept 6-8 personer

4 äpplen
3 msk kanel
2 tsk vaniljpulver
1 1/2 dl kokosflingor
1 1/2 dl mandelmjöl
100 g smör
(Ev 2 msk sötning, en msk över äpplena och en i smuldegen).



Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och lägg i en smörad ugnsform. Pudra på kanel och vaniljpulver och rör runt. Blanda mandelmjöl, kokosflingor och smör till en smulpaj och strö över. Ha i ugnen på 200 grader ca 25-30 minuter, äpplena ska vara mjuka. Sätt en plåt över om det blir för mycket färg.

Servera pajen ljummen med grädde smaksatt med vaniljpulver eller glass till.

Etiketter: efterrätt

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid » Rutiner - Tips för nystart:  ”Empati med oss själv som människor försöker jag leva efter varje dag. Bra att bl..”

  • kristina » Rutiner - Tips för nystart:  ”Jag kan inta annat än att hålla med dig rutiner är jätteviktiga, har faktiskt gå..”

  • Ida » Vitkålsmos...:  ”Kan man använda grekisk yoghurt istället för Philadelphia ost ?”

  • Eva » Varmt, varmt, varmt...:  ”- Rökt fisk med kall romsås - Cevapcici i grillpannan (tips är att addera 1/2 ms..”

  • Björn Aldenfalk » Vardagsmat :  ”Ser väldigt gott ut! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln