Jättegod LCHF Äppelpaj

Som sagt, hann inte ta bilder men detta gör jag om fler gånger! Supergott, enkelt och till och med 6-åringen, som brukar vara superkritisk till alla mina efterrätter som är LCHF, sa att vi måste göra denna fler gånger för den var så god.

Äppelpaj
Recept 6-8 personer

4 äpplen
3 msk kanel
2 tsk vaniljpulver
1 1/2 dl kokosflingor
1 1/2 dl mandelmjöl
100 g smör
(Ev 2 msk sötning, en msk över äpplena och en i smuldegen).



Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och lägg i en smörad ugnsform. Pudra på kanel och vaniljpulver och rör runt. Blanda mandelmjöl, kokosflingor och smör till en smulpaj och strö över. Ha i ugnen på 200 grader ca 25-30 minuter, äpplena ska vara mjuka. Sätt en plåt över om det blir för mycket färg.

Servera pajen ljummen med grädde smaksatt med vaniljpulver eller glass till.

Etiketter: efterrätt

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln