Gott med FÅ ingredienser...

Jag ska vara ärlig. Långa recept med massor av ingredienser tycker jag ofta är avskräckande. Även fast jag tycker om att skapa recept och laga mat blir jag ofta matt av att behöva köpa konstiga kryddor som används en gång, och "1 msk" av något som man inte har hemma och inte kommer använda igen. Då känns det lätt svårt och dyrt.
Utmaningen är enkel mat som ändå är jättegod. Som går fort att laga, helst på vardagarna, men som ändå känns festlig och lockande.
Med all världens tid och all världens och all världens pengar till sitt förfogande är det inte svårt att laga underbar mat men hur många har det så...?

Här är en rätt där pappa sitter inne på originalreceptet. Otroligt få ingredienser, bara sånt man oftast har hemma (förutom köttet då som man köper när man ska laga), och gott att variera med olika tillbehör, t ex blomkålsris. Eller bara en sallad. Någon stark röra typ sambal olek. Eller, som igår, en msk Mango Chutney (uteslut om du är jättekänslig för sött). Och sen kan man laga ett rejält lass och förvara i kyl/frys och få en middag/lunch till om man vill.

Mums!

Biff Stroganoff

Recept 3 personer
400 g lövbiff
1 gul lök
ca 1/2 tub tomatpuré (jag använder Mutti)
2-3 dl vispgrädde
salt/peppar


Strimla lövbiffen och bryn i smör tillsammans med den hackade löken. Salta och peppra. All ev.vätska ska försvinna. Tillsätt sedan tomatpurén och sedan grädden. Låt puttra på låg värme så det blir krämigt. Smaka ev.av med mer kryddor.

Servera gärna med blomkålsris.

Etiketter: nötkött

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Helena » Trygghet!:  ”Gillar den också, min yngsta är konfirmerad där, Midnattsmässa under påsktid. Ha..”

  • Helena » 6 månader sedan otrohet:  ”Hej Veronica Har följt dig av och till under många år. Tack för all inspiration ..”

  • Johannes » Ett liv i kaos - bakom bilderna:  ”Vilket sjukt sätt.. Har du märkt dessa tendenser tidigare? Det är så otroligt em..”

  • Anonym » Ett liv i kaos - bakom bilderna:  ”Men hjälp! Stackars dig! Denna man är ju empatistörd eller gränsar till psykopat..”

  • Lena » 6 månader sedan otrohet:  ”Jag har inte varit med om något som är i närheten av det du gjort. Men jag tror ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln