Olika "pasta"

Det finns ju så många goda pasta-såser och när man äter LCHF-kost kan man ju liksom behålla såsen men måste ersätta pastan. Här är några alternativ:

  • Vitkål. Strimlad och smörstekt eller strimlad och kokt mjuk tillsammans med grädde.
  • Zuccini. Hyvla med osthyvel och ät rå eller koka i saltat vatten i ca 1 minut.
  • Sjögräsnudlar eller Shirataki-nudlar. Jag gillar sjögräsnudlarna bäst, mindre "slemmiga". Och även goda i asiatisk matlagning.
  • Mungbönspasta. Mer kolhydrater men gott och pastalikt. Även om jag inte fullt lyckats övertyga familjen om detta så gillar jag dem!
  • Göra egen LCHF-pasta. Tycker denna blir superbra i en lasagne eller till Canelloni, kan faktiskt "lura vem som helst" med en god sås till!
Fler pasta-förslag?
Köttfärssås och Mungbönspasta
Etiketter: tillbehör pasta

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln