Enkel mat när tiden är knapp...

Det är en verkligt märklig känsla att ha "hur mycket tid som helst" och samtidigt ingen tid. Ett barn som vill vara i famnen hela tiden, men ändå "gör jag ju inget". Mer än sitter med honom i famnen, matar, går med honom i famnen, och gör det man eventuellt kan göra med en hand och ett barn i famnen...
Igår tog jag tid. Mellan klockan 07.00 på morgonen och 15.30 på eftermiddagen var det 45 minuter som jag INTE höll i ett barn, utan kunde lura honom att sova lite själv eller sitta i baby-stolen i köket.

Idag fyller han en månad, Grattis Eric! :)

Mat som går snabbt är bra i lägen med lite tid och lax är ju helt perfekt. Nyttigt, gott, lätt att variera.
Här gjorde vi lax i ugn med ett täcke av creme fraiche och färskriven parmesanost. Till detta lite riven morot, tomat och gurka. Behöver inte vara mer komplicerat än så.

Hur mycket äter du? En fråga jag ofta får. Och jag berättar gärna, men hur mycket JAG äter har inte mycket att göra med hur mycket DU ska äta för att tappa vikt, hålla vikt, gå upp i vikt osv, osv. Jag åt betydligt mindre och striktare när jag viktminskade än vad jag gör nu. Vilket innebar att jag nästan bara åt mat. D vs minimalt med nötter, mörk choklad, frukt, LCHF-bröd och vad det nu är mer som räknas som OK, men som lätt kan stoppa en viktminskning. Jag åt också mindre portioner. Och mer fett. Nu äter jag lite mer kolhydrater i form av rotfrukter och frukt. Fast lite roligt nu är att jag, som åt MINST 2 apelsiner om dagen under sista månaderna av graviditeten, inte har ätit en enda apelsin sedan jag födde :) Suget bara försvann samtidigt som Eric kom ut. (Ja, sen har jag ju ingen möjlighet att skala dem heller, haha!)

Mitt bästa generella råd: Ät små portioner med mycket fett och ät långsamt. Känn efter. Du behöver inte bli proppmätt. Men du ska inte vara hungrig.Eftersom blodsockret balanseras med en lågkolhydratkost så kommer suget minska och lusten att plocka i skåpen mellan måltiderna kommer successivt att minska och försvinna. Det är nyckeln till en lyckad och varaktig viktnedgång. Och det är ju dit man vill komma!

Etiketter: fisk diverse kost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln