Enkel mat när tiden är knapp...

Det är en verkligt märklig känsla att ha "hur mycket tid som helst" och samtidigt ingen tid. Ett barn som vill vara i famnen hela tiden, men ändå "gör jag ju inget". Mer än sitter med honom i famnen, matar, går med honom i famnen, och gör det man eventuellt kan göra med en hand och ett barn i famnen...
Igår tog jag tid. Mellan klockan 07.00 på morgonen och 15.30 på eftermiddagen var det 45 minuter som jag INTE höll i ett barn, utan kunde lura honom att sova lite själv eller sitta i baby-stolen i köket.

Idag fyller han en månad, Grattis Eric! :)

Mat som går snabbt är bra i lägen med lite tid och lax är ju helt perfekt. Nyttigt, gott, lätt att variera.
Här gjorde vi lax i ugn med ett täcke av creme fraiche och färskriven parmesanost. Till detta lite riven morot, tomat och gurka. Behöver inte vara mer komplicerat än så.

Hur mycket äter du? En fråga jag ofta får. Och jag berättar gärna, men hur mycket JAG äter har inte mycket att göra med hur mycket DU ska äta för att tappa vikt, hålla vikt, gå upp i vikt osv, osv. Jag åt betydligt mindre och striktare när jag viktminskade än vad jag gör nu. Vilket innebar att jag nästan bara åt mat. D vs minimalt med nötter, mörk choklad, frukt, LCHF-bröd och vad det nu är mer som räknas som OK, men som lätt kan stoppa en viktminskning. Jag åt också mindre portioner. Och mer fett. Nu äter jag lite mer kolhydrater i form av rotfrukter och frukt. Fast lite roligt nu är att jag, som åt MINST 2 apelsiner om dagen under sista månaderna av graviditeten, inte har ätit en enda apelsin sedan jag födde :) Suget bara försvann samtidigt som Eric kom ut. (Ja, sen har jag ju ingen möjlighet att skala dem heller, haha!)

Mitt bästa generella råd: Ät små portioner med mycket fett och ät långsamt. Känn efter. Du behöver inte bli proppmätt. Men du ska inte vara hungrig.Eftersom blodsockret balanseras med en lågkolhydratkost så kommer suget minska och lusten att plocka i skåpen mellan måltiderna kommer successivt att minska och försvinna. Det är nyckeln till en lyckad och varaktig viktnedgång. Och det är ju dit man vill komma!

Etiketter: fisk diverse kost

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln