Mer mätt av fett!

Pust, igår var det något som inte var OK med min bebis... Han låg och ammade i princip konstant från 10 på morgonen till 00.30 på natten. Men verkade inte nöjd. Eller att han hade ont i magen. För han skrek delvis, och han skriker ju inte utan anledning annars...
Men natten blev superlugn och vi får se vad dagen bjuder... Dagarna är liksom likadana, men ändå inte...

I alla fall så hittade jag intressant information på Amningshjälpens hemsida. Om kolhydrater/fett i mjölken, och att detta tydligen påverkas av hur länge man ammar på varje bröst (mycket man inte vet...).
Det som i alla fall är intressant är ju slutsatsen. Fett mättar mer och kolhydrater ger bubbel i magen.
Och detta gäller små, små bebisar, och sen gäller det framöver också. Det är därför det är så otroligt korkat att Livsmedelsverket "bestämt" att när barn blir 2-3 år blir fett plötsligt farligt och barnet ska dricka lättmjölk när de kommer till förskolan... Absurt!

Bröstmjölken innehåller ca 3-5 % fett och är kanske det naturligaste barnet kommer äta någonsin och perefekt sammansatt och gör dessutom att barnet har en mage som inte blir förstoppad osv.
Och nu har jag lärt mig att man alltså inte ska "bolla runt barnet", (vilket jag kanske gjort lite innan...), om man vill att den ska få i sig mer fett, få mindre gaser, och hålla sig mätta längre...

Etiketter: barn

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Annika » Min nya diet...:  ”Tack för svar! Körde LCHF i 6 månader och gick bara ner 4 kilo (för några år sed..”

  • Helena » Deppigt!:  ”Alltså,en del karlar..de kan man leva utan! Vilket du också kommer göra,väldigt ..”

  • Anita B » Corona, bunkring och egoism:  ”Jag bunkrar ingenting. Tvärtom har jag under en tid ätit upp från frysen som sna..”

  • Gunilla » Corona, bunkring och egoism:  ”Vi har fått avboka en resa till Cran Canaria pga akut sjukdom. Nu känns det änd..”

  • Kajsa » Grön smoothie:  ”Googla på Food pharmacy och kebnekaisesmoothie. Den brukar vi göra. Har även haf..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln