Vad gör jag...?

Jo, jag sitter med Eric 18-20 timmar per dygn känns det som... Som en väldigt söt bebis-fotboja kan man säga :)

Han vill äta nästan hela tiden och när han inte äter vill han sova. Men bara i ca 50 % av fallen vill han sova "ensam" i babynestet eller soffan eller sängen, helst vill han sova på mig. Och han märker när jag försöker flytta honom, oavsett hur djupt han verkar sova. Så då sitter jag där sitter liksom, Jul eller inte.

Jag har i alla fall hunnitt dricka ett glas champagne, äntligen. En fin roséchampagne som är sparad sedan födelsedagen i våras. Sen har jag ätit lite gott också, grillad fläskifile , kryddsmör och tomat & avokadosallad. För övrigt försöker jag få i mig tillräckligt att dricka, amningen kräver sitt och jag har fått huvudvärk några dagar för att jag inte druckit det jag behöver, men nu skärper jag mig och går runt med en stor vattenflaska.

Nu står Julen för dörren, en tid då det är lätt att tänka att man ska "äta av allt men bara nu..." och som i värsta fall riskerar att hålla i sig hela januari och en bit in i februari. Så lika bra att bestämma sig nu. Vilka avsteg i kosten kommer JAG göra över jul, om jag gör några? Sen håller man sig stenhårt till den planen-då är det lättare att hålla sig på banan och snabbt återgå till goda vanor igen.
Julmaten tycker jag själv inte är några problem, man äter det godaste och sen är det bra med det liksom. Värre med godiset. Jag brukar inte ha problem men i år är inget vanligt år och jag kommer äta lite choklad. Om den är jättegod. Harockså en plan på att göra en snabb och god LCHF-ischoklad som jag brukar.

Skinkan är klar och en LCHF-limpa är bakad så jag kan mumsa skinksmörgåsar.

Några julklappar kvar att handla, lite små-fix inför julaftonsmiddagen, men annars vet jag ju nu vad jag gör på dagarna :)

Hoppas ni har det bra och har tid för avkoppling och vila!

Etiketter: diverse jul barn

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln