Ett litet inlägg...

Först och främst, TACK för alla gratulationer!

Nu är han äntligen här, lilla Eric! En vecka över tiden blev det.

Jag kan sova på rygg igen, dock är han ovanpå mig helst, men åtminstone på utsidan denna gång. Förlossningen var segdragen, tänkte berätta om det i ett annat inlägg.
Sjukhusmaten var... Smaklös och jag vet inte om det var tallriksmodellen eller vad för modell men det var ytterst lite protein och ytterst mycket kolhydrater i form av ris (eller pasta, men jag valde ris-rätterna). Positivt var att jag inte såg röken av margarin utan kylen var fylld med små bregott-paket, perfekt!

Jag förlorade en del blod vid förlossningen och mitt tidigare utmärkta Hb-värde gick ner till 91 så nu äter jag både järntabletter och mycket kött! Känner att kroppen vill ha det, amning tar ju en del energi också.
Det där med att "ladda inför förlossningen" gick ju sådär... Hade värkar var 5;e minut hela sista natten och fick i mig två ostskivor och te på morgonen klockan 07.00. Sen fick jag inte äta mer (visste ju inte jag!) och Eric föddes 01,10 på natten. Så inte mycket energi där...
Tur att jag "tränat" med lite godis innan för glukos-dropp ville de absolut få i mig under förlossningen och det var bara att ta emot, jag var tvungen att orka... Hade jag ätit noll socker hade jag förmodligen mått jättedåligt av detta dropppga kroppens ovana att hantera socker men nu gick det nog bättre.

Eric sover lite och ammar mycket och skiter i om det är natt eller dag, så det är bara att hänga på :) Är glad för matlådorna jag haft i frysen för lust och energi att laga mat har inte infunnit sig. Igår blev det i alla fall revbensspjäll, rostbiff, coleslaw och en rejäl bit ost. Skönt at komma hem från sjukhuset och kunna få rejäl mat igen!

Återkommer mer snart...

Riktig mat, sjukhusmat, och premiärtur i barnvagnen

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Övertygelse!:  ”Blir lite tröstad av dina ord ändå, det finns fler därute som bara inte accepter..”

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln