God juice och nya rön...

Jag har ju en apelsin/jordgubbsjuice som jag tänkt ta med mig till sjukhuset/förlossningen men idag provade jag denna goda och DYRA citronlemonad och mums vad surt och gott! :) Kanske får bli det istället...

"Normalt sett" dricker jag inte juice och jag äter kanske 2-4 frukter i veckan (det blir en hel del socker i juice för tänk på antalet frukter som måste pressas för att få ut juicen...) Juice är en riktig sockerfälla faktiskt, vilket många inte tänker på när de dricker stora glas i tron att de får i sig "massor av C-vitaminer"!

Igår hörde jag nya rön på radio: Spädbarn ska inte sova i sängen. Enligt någon statistik så ökade risken för plötslig spädbarnsdöd då.
"Omkring 20 barn per år dör i plötslig spädbarnsdöd.
En undersökning i våras visade att 22 procent av de barn som dött i plötsligt spädbarnsdöd hade sovit tillsammans med en förälder.
– Sängdelning är en starkare riskfaktor än vad amning är som skyddsfaktor, säger professor Göran Wennergren, som ett svar på den kritik han förutser ska komma efter det nya rådet för att minska plötslig spädbarnsdöd..."


Okej. Vad säger detta? Jo, att 4 barn, av de 20 som årligen dör i plötslig spädbarnsdöd har sovit med en förälder. Min fråga blir: De andra 16 barnen, vart sov de...? Många har ju faktiskt sina spädbarn i sängen...

Jag "bestämmer inget". Håller låg profil med hur jag ska göra/inte göra med det här, för jag förstår att det är lätt att bestämma saker innan bebisen kommit men man kanske inte håller fast vid det... Eller "de bästa föräldrarna är de personer som inte är föräldrar" som David Eberhard skrev i sin senaste bok...

Men vi har i alla fall köpt ett babynest och bäddat i. Och min tanke är att bebisen ska vilja vara där, och sen kan nestet flyttas mellan spjälsäng, vår säng, barnvagn och vad det nu kan vara... Som EN trygg plats liksom. Vi får se hur det går. Bäddat och klart är det och just nu befinner sig babynestet i alla fall i spjälsängen...:)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln