God LCHF Linfrölimpa

Här är recept på en limpa som jag tycker är god och som fungerar utmärkt inför Julen, som LCHF-vänligt alternativ för mjuk smörgås med julskinka på.
Jag börjar bli sugen på det nu, tror att min kropp känner att det är Jul snart.
Macka med en god julskinka och lite stark senap, mums...

Fungerar bra att frysa in, men jag betvivlar att just denna limpa kommer ligga i frysen ända till Jul, det får nog bakas mer...:)

Linfröbröd
1 limpa

2 dl hela linfrön
2 dl mandelmjöl
2 matskedar Fiberhusk
2 teskedar bakpulver
2 tsk brödkryddor (kan uteslutas)
1-2 teskedar salt
Garnering: Hackade solroskärnor och lite chiafrön (inget måste)

1 burk Kesella 10% eller turkisk/rysk yoghurt 2 dl
5 ägg


Blanda ihop de torra ingredienserna.
Blanda sedan ihop kesellan och äggen och vänd ner och rör ihop med de torra ingredienserna. Häll smeten i en brödform klädd i bakplåtspapper och låt stå långt ner i ugnen på 175 grader ca 1 timme och 15 minuter.

Etiketter: bröd

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln