God LCHF Linfrölimpa

Här är recept på en limpa som jag tycker är god och som fungerar utmärkt inför Julen, som LCHF-vänligt alternativ för mjuk smörgås med julskinka på.
Jag börjar bli sugen på det nu, tror att min kropp känner att det är Jul snart.
Macka med en god julskinka och lite stark senap, mums...

Fungerar bra att frysa in, men jag betvivlar att just denna limpa kommer ligga i frysen ända till Jul, det får nog bakas mer...:)

Linfröbröd
1 limpa

2 dl hela linfrön
2 dl mandelmjöl
2 matskedar Fiberhusk
2 teskedar bakpulver
2 tsk brödkryddor (kan uteslutas)
1-2 teskedar salt
Garnering: Hackade solroskärnor och lite chiafrön (inget måste)

1 burk Kesella 10% eller turkisk/rysk yoghurt 2 dl
5 ägg


Blanda ihop de torra ingredienserna.
Blanda sedan ihop kesellan och äggen och vänd ner och rör ihop med de torra ingredienserna. Häll smeten i en brödform klädd i bakplåtspapper och låt stå långt ner i ugnen på 175 grader ca 1 timme och 15 minuter.

Etiketter: bröd

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

  • Cavewoman » Middag :  ”Ja nu ser jag att proteinet saknas, spännande håll oss gärna uppdaterade om de..”

  • Cavewoman » Middag :  ”ALP ser precis ut som Paleo, eller vad är det för skillnad? Åt Paleo ett tag, fö..”

  • Eva » Frukost ALP way:  ”Oj, det ser mycket ut, orkar du äta upp allt? Hur ser lunch och middag ut? Likna..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln