Torsk i ugn

När man äter torsk LCHF får man tänka på att fisken i sig är väldigt mager och fettsnål, och alltså får man tillsätta mer fett än när man äter fet fisk, t ex lax eller makrill. Därav jag har lite extra smör i denna rätt.

Detta är gott och enkelt. Blomkålsmos är också gott till, men hos oss blev det idag skivad stekt zuccini kryddad med lite salt och timjan.

Gratinerad citrontorsk
Recept 4-5 personer

2 paket torskfilé
ca 75 g smör hyvlat
3 dl creme fraiche
2 tsk salt
3 dl lagrad ost riven(prästost)
1 msk persilja
1 msk gräslök
Svart/vitpeppar
Saft från en pressad citron


Hyvla smöret i botten på en ugnssäker form. Lägg i den tinade torsken ovanpå. Salta och häll på citron. Blanda creme fraiche med persilja/gräslök (jag använder fryst från Findus). Smaka av med lite peppar. Bred över fisken. Riv ost och strö över. Låt stå i ugn ca 15-20 minuter på 175 grader. Servera med lite extra citron.

Före tillagning
Etiketter: fisk

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln