Torsk i ugn

När man äter torsk LCHF får man tänka på att fisken i sig är väldigt mager och fettsnål, och alltså får man tillsätta mer fett än när man äter fet fisk, t ex lax eller makrill. Därav jag har lite extra smör i denna rätt.

Detta är gott och enkelt. Blomkålsmos är också gott till, men hos oss blev det idag skivad stekt zuccini kryddad med lite salt och timjan.

Gratinerad citrontorsk
Recept 4-5 personer

2 paket torskfilé
ca 75 g smör hyvlat
3 dl creme fraiche
2 tsk salt
3 dl lagrad ost riven(prästost)
1 msk persilja
1 msk gräslök
Svart/vitpeppar
Saft från en pressad citron


Hyvla smöret i botten på en ugnssäker form. Lägg i den tinade torsken ovanpå. Salta och häll på citron. Blanda creme fraiche med persilja/gräslök (jag använder fryst från Findus). Smaka av med lite peppar. Bred över fisken. Riv ost och strö över. Låt stå i ugn ca 15-20 minuter på 175 grader. Servera med lite extra citron.

Före tillagning
Etiketter: fisk

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Annika » Min nya diet...:  ”Tack för svar! Körde LCHF i 6 månader och gick bara ner 4 kilo (för några år sed..”

  • Helena » Deppigt!:  ”Alltså,en del karlar..de kan man leva utan! Vilket du också kommer göra,väldigt ..”

  • Anita B » Corona, bunkring och egoism:  ”Jag bunkrar ingenting. Tvärtom har jag under en tid ätit upp från frysen som sna..”

  • Gunilla » Corona, bunkring och egoism:  ”Vi har fått avboka en resa till Cran Canaria pga akut sjukdom. Nu känns det änd..”

  • Kajsa » Grön smoothie:  ”Googla på Food pharmacy och kebnekaisesmoothie. Den brukar vi göra. Har även haf..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln