Torsk i ugn

När man äter torsk LCHF får man tänka på att fisken i sig är väldigt mager och fettsnål, och alltså får man tillsätta mer fett än när man äter fet fisk, t ex lax eller makrill. Därav jag har lite extra smör i denna rätt.

Detta är gott och enkelt. Blomkålsmos är också gott till, men hos oss blev det idag skivad stekt zuccini kryddad med lite salt och timjan.

Gratinerad citrontorsk
Recept 4-5 personer

2 paket torskfilé
ca 75 g smör hyvlat
3 dl creme fraiche
2 tsk salt
3 dl lagrad ost riven(prästost)
1 msk persilja
1 msk gräslök
Svart/vitpeppar
Saft från en pressad citron


Hyvla smöret i botten på en ugnssäker form. Lägg i den tinade torsken ovanpå. Salta och häll på citron. Blanda creme fraiche med persilja/gräslök (jag använder fryst från Findus). Smaka av med lite peppar. Bred över fisken. Riv ost och strö över. Låt stå i ugn ca 15-20 minuter på 175 grader. Servera med lite extra citron.

Före tillagning
Etiketter: fisk

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

  • Svärmor » 10 år med LCHF !:  ”Du är fantastisk !”

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln