Torsk i ugn

När man äter torsk LCHF får man tänka på att fisken i sig är väldigt mager och fettsnål, och alltså får man tillsätta mer fett än när man äter fet fisk, t ex lax eller makrill. Därav jag har lite extra smör i denna rätt.

Detta är gott och enkelt. Blomkålsmos är också gott till, men hos oss blev det idag skivad stekt zuccini kryddad med lite salt och timjan.

Gratinerad citrontorsk
Recept 4-5 personer

2 paket torskfilé
ca 75 g smör hyvlat
3 dl creme fraiche
2 tsk salt
3 dl lagrad ost riven(prästost)
1 msk persilja
1 msk gräslök
Svart/vitpeppar
Saft från en pressad citron


Hyvla smöret i botten på en ugnssäker form. Lägg i den tinade torsken ovanpå. Salta och häll på citron. Blanda creme fraiche med persilja/gräslök (jag använder fryst från Findus). Smaka av med lite peppar. Bred över fisken. Riv ost och strö över. Låt stå i ugn ca 15-20 minuter på 175 grader. Servera med lite extra citron.

Före tillagning
Etiketter: fisk

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Runep » Semester i Spanien!:  ”https://www.dn.se/sthlm/smittan-okar-i-stockholm-for-femte-veckan-i-rad/”

  • Catarina Sörensen » Semester i Spanien!:  ”Låter härligt, det är du värd!”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”mRNA-vaccintekniken bygger på många års forskning när man utvecklat vaccin för b..”

  • andreas » Tid med 4-veckors bebis...:  ”Bra skrivet! Vi känner igen oss så mycket i det du skriver! Känns omöjligt att f..”

  • Åsa » Kvinna under 70...:  ”Coronavaccinet är ingen ny "uppfinning" utan man har forskat på coronavirusvacci..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln