Torsk i ugn

När man äter torsk LCHF får man tänka på att fisken i sig är väldigt mager och fettsnål, och alltså får man tillsätta mer fett än när man äter fet fisk, t ex lax eller makrill. Därav jag har lite extra smör i denna rätt.

Detta är gott och enkelt. Blomkålsmos är också gott till, men hos oss blev det idag skivad stekt zuccini kryddad med lite salt och timjan.

Gratinerad citrontorsk
Recept 4-5 personer

2 paket torskfilé
ca 75 g smör hyvlat
3 dl creme fraiche
2 tsk salt
3 dl lagrad ost riven(prästost)
1 msk persilja
1 msk gräslök
Svart/vitpeppar
Saft från en pressad citron


Hyvla smöret i botten på en ugnssäker form. Lägg i den tinade torsken ovanpå. Salta och häll på citron. Blanda creme fraiche med persilja/gräslök (jag använder fryst från Findus). Smaka av med lite peppar. Bred över fisken. Riv ost och strö över. Låt stå i ugn ca 15-20 minuter på 175 grader. Servera med lite extra citron.

Före tillagning
Etiketter: fisk

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena i Umeå » Paus..:  ”Lycka till med pausandet! Såå viktigt att vara snäll mot sig själv. Hoppas det h..”

  • Lena i Umeå » Vaccin och ”vad var det jag sa?”:  ”Håller helt med. Jag tror inte gemene man förstår skillnaden mellan att vaccinet..”

  • Ann-Charlotte » Ha roligt! :  ”Ha roligt låter bra, jag hoppar på. Nyårslöfte brukar jag inte avge, men ha roli..”

  • Anne » Världens godaste fiskgryta!:  ”Gillades tom av tonårssonen - mycket gott betyg!”

  • Joakim Knutsson » LCHF Frukostfrallor:  ”Hej. Vet du var man kan får tag på "mjölmix" (Bakerix)”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln