Helt vild av socker...

Nu är det 13 dagar kvar till beräknad förlossning. Eller 20 dagar. Eller noll dagar. Ovant det här med att inte kunna planera, men bara att vänta och se vad som händer, och när...

I helgen var vi på bio och jag valde att köpa en liten påse med smågodis. Det skulle jag inte ha gjort.
Jag har ätit några godisar här och var under graviditeten, men denna mängd var större (dock inte stor...), den intogs snabbt (spara godis, det vet jag inte hur det funkar...), och det gjordes mellan måltiderna.
Det första som hände var att bebisen blev helt vild. HELT vild... Kändes som att han skulle komma ut, fast uppåt... Det enda som fått honom så vild förut var glass. Och glass är kallt, och något som bebisar i magen vill komma bort ifrån.
Det andra som hände var att jag mådde dåligt och knappt klarade hela filmen. Kallsvettades, blev darrig osv. 
Gravida hanterar glukos (socker) sämre än icke gravida. Jag, som äter LCHF-kost, hanterar troligen glukos än sämre än andra gravida eftersom jag inte är van med socker. 

Jag googlade på detta sen och det visade sig vara ett "husmorstips" i ett flertal forum- om du tycker fosterrörelserna minskat, testa att ät socker eller drick saft/läsk så händer det saker...
Jag skulle gärna veta mer om vad som händer när det blir så här. Och undrar vad som händer med bebisar vars mammor äter en godispåse om dagen (inte ovanligt!).

Livsmedelsverket varnar för "allt" i samband med graviditet. Man "får inte" lukta på alkohol, äta parmaskinka, ostar, en superlång fisklista osv, osv. Men sockret? Det verkar vara fritt fram förutom att det är näringsfattigt och att man själv kan gå upp i vikt av för mycket, vilket man ju då bör undvika. "Dra ner på läsk, godis, glass, kakor och snacks. De ger varken dig eller barnet någon näring, men däremot onödiga kalorier..." 
Trots att man vet att man riskerar för stora barn, graviditetsdiabetes, att bebisen riskerar dålig insulinkänslighet osv.
Att varna för brie-ostar och ha tillåtet/otillåtet-listor samtidigt som man lite slappt hävdar "dra ner på läsk, godis, glass, kakor och snacks" känns lite som att sila mygg och svälja kameler.
Ser fram emot mer information, forskning och kunskap inom området!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Katarina » Övertygelse!:  ”Du har 100% rätt. Vi behöver rakryggade människor nu. Tack!”

  • anna-lena » Övertygelse!:  ”Tack, så skönt att läsa, ibland svajar min övertygelse när man läser och ser nyh..”

  • En läsare » Övertygelse!:  ”Tack, tack, tack för att du sätter ord på mina tankar. Det här har jag funderat ..”

  • Ann-Charlotte » Glutenfri äppelpaj utan vitt socker :  ”Svenska äpplen, testa med skal.”

  • Lisbet Sultan » ALP-diet, hur går det ? :  ”Är intresserad”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln