Godaste kycklingpajen med frasigt pajskal

Paj är praktisk mat. Lätt att variera, bra i matlådan, och gott såklart!

Ibland är jag lat och gör paj utan pajskal, funkar utmärkt! Eller så har jag gjort efter detta recept bara för att ha något, och det har varit bra.
Idag hade jag dock ingen fiberhusk hemma och testade nu en annan variant, och WOW vad gott för denna fick helt rätt konstistens, dvs frasig! 
Så varsågod, här är receptet:

Frasig pajdeg LCHF
Recept 4 personer

3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön skalade
2 msk pofiber
1 ägg 
50 g smör
1 tsk salt


Blanda allt i en mixer/matberedare eller blanda ihop med en gaffel. Låt stå i kylen ca en halvtimme. Tryck ut i en pajform (min är 27 cm, lagom) . Förgrädda 10 minuter på 175 grader.

Sen pajen då. Godaste kycklingpajen jag vet! Gjord på resterna av Bjärekycklingen jag köpte på matmässan. Har ni inte testat så måste ni göra det, ett av mina favorit-pajrecept!

Kycklingpaj
Recept 4 personer

½ grillad kyckling eller stekta små bitar av 2-3 kycklingfiléer
1 gul lök
5 st feferoni (kan uteslutas)
10 st färska champinjoner
150 g Philadelphiaost
½ burk Chunky Salsa Medium
3 dl riven ost


Hacka feferonin och strö ut i pajbottnen. Bryn svamp och lök i smör och blanda med kycklingen. Tillsätt philadelphiaosten och salsan och låt puttra ihop 2-3 minuter.
Häll fyllningen i skalet och ha pajen inne på 200 grader ca 15 minuter så osten får lite färg.
Servera gärna med en mild Guacamole,

Vill man ha en barnvänlig variant på pajen, hoppa över Feferoni och använd mild salsasås.

Etiketter: kyckling paj

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln