LCHF-rester med olika touch...

Höst! Vill verkligen slå ett extraslag för köttfärslimpa nu. Annars är ju köttfärsbiffar något jag tycker är praktisk vardagsmat, men köttfärslimpan är ju ännu enklare och sköter sig själv. Och man kan variera hur mycket man vill med vad som helst som är gott.
Denna tycker jag är jättegod, testa ni också!

Italiensk köttfärslimpa med pestocreme
Recept 4 personer


600 g köttfärs
½ dl vispgrädde
1 msk fiberhusk (eller linfrön)
½ riven lök
1 paket mozzarellaost
2 msk Barilla Pesto
1 dl Urkärnade oliver
Salt/peppar/timjan

Pestocreme

2 msk pesto
3 msk philadelpiaost
4 msk creme fraiche


 Blanda grädden med fiberhusken och tillsätt riven lök. Häll i köttfärs, blanda ihop och krydda.

Skär mozzarellan i små tärningar och blanda med peston. Lägg ett lager köttfärs i en långpanna och strö oliver ovanpå. Portionera därefter ut osten och lägg sedan på köttfärs, forma till en köttfärslimpa och ”stäng ihop” igen.

Tillaga i ugen på 175 grader ca 45 minuter.

Till detta serverade jag en typ av pizzasallad gjord på färdigstrimlad (halleluja!) vitkål, lite rapsolja, vitvinsvinäger, salt och peppar.

Vi var två personer som åt. Två portioner köttfärslimpa blev alltså kvar till "dag 2". Då hade jag sett Mai-Lis Hellenius på Fråga Doktorn, och jag blir alltid lite extra sugen på smör och fett när jag hör henne "varna" för det (kan inte hjälpa det) så middag nr 2 med samma köttfärslimpa (och slut på grönsaker hemma...) piffades med lite (1/2 paket delat på två personer) bacon och en rejäl klick bearnaisesås. Mycket gott och väldigt mättande det också! (även om bilden inte blev så piffig...)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln