LCHF-kost och Diabetes Typ 1

Att LCHF är en optimal kosthållning vid Diabetes Typ 2 börjar bli mer och mer känt och kunskapen etableras, om än inte tillräckligt fort, inom sjukvården. Vid en Typ 2-diabetes har man fortfarande en egen insulinproduktion, och är man noggrann med sin kost kan man således i många fall, helt sluta med sina mediciner, och vara en "frisk diabetiker", så länge man håller sig ifrån kolhydrater och stärkelse. 
Typ 1 diabetes, ofta tidigare kallad ungdomsdiabetes, är en autoimmun sjukdom, som innebär att kroppen (bukspottkörteln) successivt helt tappar sin förmåga att producera insulin. Således måste insulin alltid tillsättas genom medicinering men det det finns stora hälsovinster med att äta en lågkolhydrat/LCHF-kost eftersom man då får ett stabilare blodsocker och en mer lätthanterad och lättskött diabetes.
Eller som tjejen på Bloggen Diabetes typ 1 beskriver det:

"Idag firar jag 1 år med LCHF eller så kan man säga att jag firar 1 år med god hälsa! Att LCHF är bra för typ 1 diabetiker kan jag skriva under på.
Förutom stabilare blodsocker och en mer lättskött diabetes är jag av med min värk i benen, huvudvärk, problem mage, de ständiga halsinfektionerna. Tidigare hade jag problem med återkommande svampinfektioner, under detta år har jag inte haft en enda!

Jag tar bara 1 spruta om dagen istället för 5-9..."

En spruta om dagen istället för 5-9 stycken, WOW, där pratar vi skillnad och ett enklare diabetes-liv!

Ett ständigt svängande blodsocker och att behöva mycket insulin medför en rad olika hälsorisker, vare sig man är diabetiker eller ej och ansvaret på att sköta sin hälsa ligger hos var och en. Tyvärr inte alltid med det bästa stödet från sjukvården pga ouppdaterade kunskaper, gamla hjulspår, Livsmedelsverket (som ju enbart ska ge kostråd till friska individer men som halkar in både här och där...) eller läkemedelsindustrin. 

Läs gärna mer hos Kostdoktorn HÄR.
 

bild lånad från Kostdoktorn.se och visar den stora förbättring av blodsocker man kan se efter bara ett par dagar
Etiketter: hälsoeffekter lchf

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln