LCHF Granola

Nu min första lediga dag kände jag mig halvt död, nästan sjuk, så det hände inte så mycket här hemma. Blev dock sugen på att testa en LCHF-vänlig Granola, för att få ha något crunchigt på yoghurten på morgonen (och mellanmål ibland också).

Det blev supergott! Eftersom jag tillåter mig lite mer kolhydrater nu när jag är gravid så är honung och frystorkade bär okej (är ju inga mängder heller, detta delas ju på kanske 15-20 portioner. Är du strikt, uteslut! Kokosen, vaniljpulvret och kokosfettet ger ändå en typ av sötning. 

Proportionerna mellan de olika nötterna/fröerna spelar inte så stor roll, ta mest av det du gillar bäst.

Recept 2 burkar Granola

2 dl hackad mandel
1 dl hackade valnötter
1 dl hackade hasselnötter
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl psylliumfrön
1 tsk vaniljpulver
1 msk kakao
1 tsk kardemumma
3 msk kokosfett (med smak eller utan, en smaksak) 
1 msk honung (uteslut om du är strikt)
2 påsar frystorkade bär/frukt (jag hade jordgubbar och persika).


Smält kokosoljan och rör ihop den med honungen om du använder honung. Blanda ihop allt (utom torkade frukten som tillsätts sist) och fördela på plåt. Rosta allt på 150 grader i ca 20-30 minuter (beroende på ugn, kolla gärna en gång extra så det inte bränns) Låt svalna och förvara i en burk med tätslutande lock.

Frystorkade jordgubbar och persika från matmässan i helgen
Etiketter: frukost tillbehör

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Magdalenas » Bästa ”pastan”:  ”Oh! Risbergs sjögräsnudlar är så himla goda!! Tack för en inspirerande blogg so..”

  • Pia » Kladdkakans dag! :  ”Jättebra recept, men 1 dl sötningsmedel?!!! hur sött smakar det? Jag använder 70..”

  • kristina » Lewis & Snow:  ”Så fina dom är , jag kommer faktiskt ihåg Lewis, kan kanske bli lite röj hos er ..”

  • kristina » Halloumi-fries och bokklubb :  ”Det var länge sedan jag åt Halloumi, låter jättegott att dippa i ost.”

  • kristina » Sökfunktionen fungerar äntligen !:  ”Jag kommer ihåg att jag gjorde dina chicken nuggets, dom ska jag söka efter och ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln