LCHF Granola

Nu min första lediga dag kände jag mig halvt död, nästan sjuk, så det hände inte så mycket här hemma. Blev dock sugen på att testa en LCHF-vänlig Granola, för att få ha något crunchigt på yoghurten på morgonen (och mellanmål ibland också).

Det blev supergott! Eftersom jag tillåter mig lite mer kolhydrater nu när jag är gravid så är honung och frystorkade bär okej (är ju inga mängder heller, detta delas ju på kanske 15-20 portioner. Är du strikt, uteslut! Kokosen, vaniljpulvret och kokosfettet ger ändå en typ av sötning. 

Proportionerna mellan de olika nötterna/fröerna spelar inte så stor roll, ta mest av det du gillar bäst.

Recept 2 burkar Granola

2 dl hackad mandel
1 dl hackade valnötter
1 dl hackade hasselnötter
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl psylliumfrön
1 tsk vaniljpulver
1 msk kakao
1 tsk kardemumma
3 msk kokosfett (med smak eller utan, en smaksak) 
1 msk honung (uteslut om du är strikt)
2 påsar frystorkade bär/frukt (jag hade jordgubbar och persika).


Smält kokosoljan och rör ihop den med honungen om du använder honung. Blanda ihop allt (utom torkade frukten som tillsätts sist) och fördela på plåt. Rosta allt på 150 grader i ca 20-30 minuter (beroende på ugn, kolla gärna en gång extra så det inte bränns) Låt svalna och förvara i en burk med tätslutande lock.

Frystorkade jordgubbar och persika från matmässan i helgen
Etiketter: frukost tillbehör

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Effie » ALP frukost T1:  ”Jag gav upp ALP. Behåller visst tänk (grönsaker, undviker mejerier men inte till..”

  • jerry colin » ALP-diet, hur går det ? :  ”Cureidea keto factor fastest way to get into ketosis supplements for weight l..”

  • Nisse Hult » Stora frukostar !:  ”Och var är fettintaget om jag får fråga?”

  • Effie » ALP-diet, hur går det ? :  ”Jag har kommit till den fasen I ALP som man ska kunna hålla resten av livet. Den..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln