Hemgjord vaniljyoghurt

Man vänjer inte barn som är vana vid risifrutti och sötad yoghurt att säga "WOW" till osötade, naturliga produkter över en dag, så här är ett tips på hemmagjord yoghurt som i alla fall fungerade bra här, serverades med blåbär.
Man kan börja med sötning/socker för att sedan trappa ner och fasa ut det successivt. Detta är ändå en betytligt mindre mängd än i den färdigsötade yoghurten, och fetthalten är också högre, alltså mer mättande:

Vaniljyoghurt
Recept ca 5-7 portioner

2 dl rysk yoghurt
5 dl vanlig naturell yoghurt 
1 1/2 tsk vaniljpulver
2 msk sukrin (eller strösocker)


Rör ihop allt i en skål, servera, gärna med färska bär
 

Etiketter: frukost barn

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Glömde skriva att jag har ulcerös colit och har värden nu som en frisk samt ploc..”

  • kristina erkers » Ge inte upp!:  ”Du har så rätt , det är så lätt att bli lite för mycket fokuserad på vikten. Tac..”

  • Cavewoman » Middag :  ”Ja nu ser jag att proteinet saknas, spännande håll oss gärna uppdaterade om de..”

  • Cavewoman » Middag :  ”ALP ser precis ut som Paleo, eller vad är det för skillnad? Åt Paleo ett tag, fö..”

  • Eva » Frukost ALP way:  ”Oj, det ser mycket ut, orkar du äta upp allt? Hur ser lunch och middag ut? Likna..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln