Hemgjord vaniljyoghurt

Man vänjer inte barn som är vana vid risifrutti och sötad yoghurt att säga "WOW" till osötade, naturliga produkter över en dag, så här är ett tips på hemmagjord yoghurt som i alla fall fungerade bra här, serverades med blåbär.
Man kan börja med sötning/socker för att sedan trappa ner och fasa ut det successivt. Detta är ändå en betytligt mindre mängd än i den färdigsötade yoghurten, och fetthalten är också högre, alltså mer mättande:

Vaniljyoghurt
Recept ca 5-7 portioner

2 dl rysk yoghurt
5 dl vanlig naturell yoghurt 
1 1/2 tsk vaniljpulver
2 msk sukrin (eller strösocker)


Rör ihop allt i en skål, servera, gärna med färska bär
 

Etiketter: frukost barn

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Anna i Skåne » Sluta träna!:  ”Jag gillar och mår bra av kombon. Träna och äta lågkolhydratkost! När jag tränar..”

  • Eva » Nyårsloppet!:  ”Heja Heja! Gott Nytt År!”

  • Eva » Ny tid nu!:  ”Jag trycker på Gilla-knappen .”

  • Eva » Enkel frukost:  ”Tänk om man hade fått smaskens-tallrik när man var barn istället för rostis med ..”

  • Sonja Andersson » Godaste LCHF-frallorna jag testat!:  ”Kan jag använda något annat än mandelmjöl? Tycker verkligen inte om det.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln