Hemgjord vaniljyoghurt

Man vänjer inte barn som är vana vid risifrutti och sötad yoghurt att säga "WOW" till osötade, naturliga produkter över en dag, så här är ett tips på hemmagjord yoghurt som i alla fall fungerade bra här, serverades med blåbär.
Man kan börja med sötning/socker för att sedan trappa ner och fasa ut det successivt. Detta är ändå en betytligt mindre mängd än i den färdigsötade yoghurten, och fetthalten är också högre, alltså mer mättande:

Vaniljyoghurt
Recept ca 5-7 portioner

2 dl rysk yoghurt
5 dl vanlig naturell yoghurt 
1 1/2 tsk vaniljpulver
2 msk sukrin (eller strösocker)


Rör ihop allt i en skål, servera, gärna med färska bär
 

Etiketter: frukost barn

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Staffan » Mer Nitritfritt!:  ”Jag är övertygad om att nitrit är totalt onödigt. Den tillsätts enbart för färge..”

  • Bengt D Nilsson » Mer Nitritfritt!:  ”Jag sökte efter mer information om nitrit och hittade denna sida: http://www.kos..”

  • Eva » Frukost, ”ny” produkt!:  ”Kul! Är den kokbar?”

  • Jenny » Min nya diet...:  ”Har åxå ätit ALP sedan i februari, de första veckorna var väl inte roligast... ..”

  • Birgitta Höglund » Supergod smörsås till fisk!:  ”Åh, det där såg ju fantastiskt gott ut, så roligt att du är tillbaka på LCHF-väg..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln