Har du kanske ätit något fett...?

Ja, det frågade barnmorskan... När jag berättade om mitt illamående...

Det har känts mycket bättre denna vecka så min teori är faktiskt att det var järntabletterna (som jag nu inte ätit på en vecka), Niferex, som jag fått utskrivna för det var "bra att ha inför förlossningen" (jag har ingen järnbrist utan bra värden utan tillskott). Eller något annat, det viktigaste är att det är i stort sett bra nu och jag hoppas det håller i sig...

"Det kan bli så om du råkat äta för mycket fett, du vet som på julbordet" sa barnmorskan. Och "du kan även få halsbränna då, det har du kanske också, det brukar man ha?".
Jag har ingen halsbränna (peppar, peppar...). Och jag har inte råkat äta för mycket fett- vad full i skratt jag blev av den kommentaren!  

Jag har också mått illa av julbord. För om man "äter lite av allt" blir det en sjuk blandning... Har dock aldrig mått illa av julbord efter jag började med LCHF-kost. För då vet kroppen när jag är mätt och jag kan inte överäta. Och jag blandar inte sött och fett.
Och fett ger inte heller halsbränna. För lite saltsyra i magen som gör det svårt att bryta ner proteiner ger halsbränna. Eller, om man är gravid, att trycket från barnet gör att magmunnen pressas uppåt så att magmunnen öppnas.
Också hormonet Relaxin spelar in och kan göra magmunnen "för avslappnad" så att den inte sluter tätt (samtidigt som barnet tar plats i magen).

Men jag diskuterar inte kost med min barnmorska. Jag lyssnar på henne när hon pratar graviditet och bebis och andning och förlossning. 
Jag orkar inte och har inte lust att argumentera i kostfrågor och jag väljer mina strider. Jag lyssnar på vad hon säger och värderar det. Sen gör jag det som känns bäst för mig utifrån den kunskap jag har.

Idag blev det nog t ex "för fett" IGEN till lunch... :)

Lax & Fetaostburgare med en krämig räkröra med parmesan-ost i. Mums! Och inget illamående heller- toppen!

Etiketter: fisk graviditet lchf

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Irre » Håll ut för din rätt! :  ”Hej! Du har skrivit jättebra! . Nästa är väl att han ska ha rätt på om ledamöter..”

  • Gunilla » Övertygelse!:  ”Jag som har jobbat på covidavdelning, har inte vaccinerat mej. Tycker att detta..”

  • Lena » Håll ut för din rätt! :  ”Jättebra skrivet, på en alldeles lämplig nivå och med utmärkta argument. Tack fö..”

  • Eva Hazard » Håll ut för din rätt! :  ”Bra! Helt hemskt galet överallt nuförtiden ”

  • Catarina » Håll ut för din rätt! :  ”Så bra skrivet! Håller helt med dig. Detta håller på att gå helt överstyr.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln